Komentář Accenture: Na trh investic vstoupil Revolut

20. 8. 2019
Accenture

Praha, 20. srpna 2019 - Vstup Revolutu na trh investic není velkým překvapením, jelikož má Revolut ve zvyku oznamovat vše transparentně svým zákazníkům s dostatečným předstihem. Tento týden například společnost oznámila, že zcela zdarma budou také jejich korporátní účty.

Pro Revolut znamenají jejich nové investiční účty 2 věci:

a) novou službu pro stávající a nové zákazníky,

b) nový zdroj příjmu.

A díky svým růstovým ambicím obojí nutně potřebují.

Revolut cílí svou službou přesně na ty své zákazníky, kteří upřednostňují pohodlnost skvělé aplikace a nemají na účtech Revolutu velký objem peněz. Proto se Revolut rozhodl účtovat rovnou sazbu za transakci na hlavních světových trzích ve výši 28 Kč. V porovnání s konkurencí, která většinou účtuje procento z obchodované částky, se tato částka může jevit jako zanedbatelná, nicméně Revolut ví, že se na jeho účtech v dohledné době nebudou točit miliardy dolarů, a proto je pro něj finančně výhodnější účtovat právě jednoduchou sazbu.

ID

Společnost

Minimální poplatek za obchod CZK do 10k USD

Poplatek za správu a evidenci

Poznámka

Revolut

0,01 %

3 – 8 obchodů zdarma dle typu smlouvy

Interactive Brokers

0 – 232 CZK

Minimální poplatek za obchod 23,2 CZK. Pokud dosáhne objem poplatků 232 CZK nebo pokud je objem majetku menší než 2.320.000 CZK, pak je poplatek za správu až 232 CZK

Patria

0,12 %

U obchodů na NASDAQ

Na závěr lze tedy říci, že se ze strany Revolutu nejedná o překvapivý tah. Společnost již vlastní svou platformu, má bankovní licenci, díky které může působit v celé EU, a tak musí nalézt nové zdroje příjmů, aby se zalíbil dalším investorům. Cenově i servisně se pro běžného smrtelníka jedná o férovou nabídku, takže vzhůru revolutovat!

Karel Kotoun, manažer v oblasti finančních služeb, Accenture.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr