Pomohou videokonference vylepšit systém vzdělávání v Evropě?

4. 7. 2017
Audiopro

European Schoolnet využívá videokonference Lifesize ve své Future Classroom Lab

Praha, 4. července 2017 - Společnost Lifesize oznámila spolupráci s neziskovou sítí 31 evropských ministerstev školství European Schoolnet, jejímž cílem je zapojovat do výuky moderní technologie a inovace, které přinesou kvalitativní posun. Ve své Future Classroom Lab využijí videokonference Lifesize, které jsou založené na cloudových technologiích a nabízejí HD kamerové a telefonní systémy. European Schoolnet také využije řešení Lifesize v rámci své vlastní organizace, aby usnadnil komunikaci a spolupráci členů, kteří působí v různých geografických oblastech a časových pásmech.

V roce 2012 vytvořil European Schoolnet v Bruselu Future Classroom Lab (FCL) – laboratoř, v níž testuje využití nových technologií pro kvalitativní zlepšení výuky. Toto inspirativní vzdělávací prostředí pomáhá přehodnotit roli pedagogiky, technologie a designu ve školních učebnách a podněcuje přijetí nových technologií do vzdělávání. Díky začlenění technologie Lifesize do systémů FCL bude možné vyzkoušet různé možnosti využití videokonferencí v obohacení výuky. Od virtuálních výletů, učení na dálku až po propojení tříd napříč různými zeměmi a kontinenty. Videokonference pomohou vystavit studenty kontaktu se světem, jaký byl dosud nepředstavitelný.

„V rámci Future Classroom Lab jsme navrhli šest učebních zón – Interact, Exchange, Investigate, Create, Present a Develop – v nichž ukazujeme, jak mohou různé studijní styly těžit z inovativních výukových praktik a vzdělávací techniky," vysvětluje Marc Durando, výkonný ředitel European Schoolnet. „Videokonference a živé propojení tříd budou v budoucím vzdělávacím prostředí hrát velkou roli. Nabízejí téměř nekonečné možnosti a my se těšíme na zkoumání toho, jak co nejlépe zpřístupnit studentům propojenější svět. "

„Využití videokonferencí ve výuce má potenciál formovat a lépe vzdělávat novou generaci," řekl Craig Malloy, generální ředitel společnosti Lifesize. „Jsme nadšeni, že spolupracujeme s European Schoolnet na přípravě nových perspektiv vzdělávání a přispějeme k propojení a spolupráci různých geografických oblastí a kultur.“

„Jak je vidět i z našich praktických zkušeností, dnes už nejsou videokonference výsadou velkých firem, kde zprostředkovávají rychlou a efektivní spolupráci vedení a nejrůznějších pracovních týmů, ale jsou využívány i v dalších složkách a oborech jako je např. zdravotnictví nebo školství. Právě zde rozšiřují obzory nejen studentům, ale i samotným pedagogům,“ dodává Andrej Hronec, ředitel společnosti Audiopro, která Lifesize zastupuje na našem trhu.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr