Žárovky, které hrají, voní, dotvářejí atmosféru, ale i hlídají

2. 7. 2018
Audiopro

Praha, 2. července 2018 – Pomalu si zvykáme na to, že se u nás zabydlují různá „smart“, tedy chytrá zařízení. Napadlo by vás ale, že žárovky, i když trochu nestandardní, se postarají o příjemnou atmosféru vašeho domova? Když například skočíte do postele, můžete si nejenom rozsvítit, ale zároveň zapnout reproduktor a během pár sekund pustit svoji oblíbenou muziku či audioknihu. Propojíte se s vaším mobilem nebo tabletem a je to - snadno, rychle a ve vynikající kvalitě. Některé verze chytrých žárovek navíc umí dokreslit atmosféru různými vůněmi, případně mají několik barevných nastavení, a tak si můžete ložnici, obývací pokoj nebo i koupelnu barevně a vůní doladit podle nálady.

Zapojení je velmi jednoduché – žárovky stačí zasunout nebo zašroubovat do jakékoli standardní stojací lampy, lustru, stolní lampičky a připojit smartphone nebo tablet. U žárovky, která uvolňuje vonné esence, je třeba jen nakapat do zásobníku nějakou příjemnou vůni. Intenzitu provonění ovládáte  napřímo malým ovladačem nebo pomocí příslušné aplikace z telefonu či tabletu. U hrající žárovky vybíráte z nepřeberného množství zdrojů: z internetových rádií, vlastních stažených archivů nebo hudební služby Deezer. Pro ozvučení a provonění interiérů se nabízí hned několik typů chytrých žárovek. V podstatě se liší podle patice a komunikace se zařízením, z něhož jsou ovládány, případně přehrávají hudbu.

Tím to ale nekončí, smart žárovka Awox CamLIGHT s kamerou umí ohlídat dům, byt, nebo prostory kanceláře. Ty, kteří jsou často na cestách, uklidní záběr z domova, kde je vše v pořádku, majitelé domácích mazlíčků zas mohou kontrolovat, co se děje v době jejich nepřítomnosti.

Chytrou „hlídací“ žárovku jednoduše a pohodlně ovládáte na dálku ze svého chytrého telefonu nebo tabletu. Zprostředkuje jak obraz, tak zvuk – ten dokonce obousměrně. Po vložení SD Karty je možné nahrávat video a v případě potřeby máte i záznam. Díky pohybovému senzoru budou v nahraném videu zvýrazněné všechny důležité momenty. Žárovka funguje i v noci nebo za zhoršených světelných podmínek, kdy se přepne na noční režim s infračerveným přisvícením.

Smart žárovky Awox nejsou jenom na svícení – staly se průkopníkem v zapojení zajímavých chytrých prvků do stále oblíbenějších LED žárovek. Navíc je možné tyto žárovky propojovat a vytvořit systém, který se postará o správné osvětlení jednotlivých místností, jejich ozvučení, provonění i ostrahu.

Žárovky Awox jsou k dostání v internetovém obchodě Kreatek.cz: https://www.kreatek.cz/ .

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr