Batist Medical

press-releases

Tiskové zprávy - Batist Medical

Soutěž Nej sestřička prodlužuje uzávěrku přihlášek do konce dubna

Tisková zpráva | Datum: 7. 4. 2021

Praha, 7. dubna 2021 - Zdravotnictví za poslední rok prošlo ohromnou zatěžkávací zkouškou. V boji proti koronaviru jsou aktivně nasazeny desetitisíce lékařů a sester. Aby byli nablízku všem, kteří se ocitli v ohrožení života a pomohli jim vyhrát těžký boj se zákeřnou nemocí. Zviditelnit a ocenit práci sester – to je hlavní cíl projektu Nej sestřička 2021. Soutěž aktuálně posunuje uzávěrku přihlášek pro první kolo z 15. dubna na 30. dubna.

Celá zpráva

Necertifikované a falešné respirátory na českém trhu. Jak se vyhnout padělkům a nekvalitním kusům, které mohou škodit zdraví?

Tisková zpráva | Datum: 29. 3. 2021

Praha, 29. března 2021 – Obchody jsou zahlcené respirátory, na první pohled vypadají všechny totožně, ale řada z nich je nekvalitní, nemá jasný původ ani požadovanou certifikaci. Mezi množstvím výrobků se pohybují i respirátory s certifikací falešnou. A to nejen na pochybných e-shopech, ale i v kamenných obchodech či lékárnách.

Celá zpráva

Nanorouška Batist získala novou certifikaci, ochrání proti viru s účinností 99,8 %

Tisková zpráva | Datum: 22. 3. 2021

Praha, Červený Kostelec, 22. března 2021 – Přední český výrobce Batist Medical si nechal otestovat svoje nanoroušky v prestižní laboratoři Nelson Labs v USA. Výsledkem je certifikát, který potvrzuje, že virová filtrační účinnost nanoroušek Batist Medical je 99,8 %.

Celá zpráva

Startuje nový ročník soutěže Nej sestřička

Tisková zpráva | Datum: 19. 3. 2021

Praha, 19. března 2021 - Zdravotnictví za poslední rok prošlo ohromnou zatěžkávací zkouškou. V boji proti koronaviru jsou aktivně nasazeny desetitisíce lékařů a sester. Aby byli nablízku všem, kteří se ocitli v ohrožení života a pomohli jim vyhrát těžký boj se zákeřnou nemocí. Zviditelnit a ocenit práci sester – to je hlavní cíl projektu Nej sestřička 2021.

Celá zpráva

Nanorouška je vhodným řešením také na pracoviště. Lépe se v ní dýchá a ochrání proti viru s účinností minimálně 98 %

Tisková zpráva | Datum: 10. 3. 2021

Praha, 10. března 2021 - Základními vlastnostmi nanoroušek jsou vyšší hustota vláken, několik vrstev a náboj, který aktivně přitahuje i velmi malé částice. A právě tuto účinnou ochranu dýchacích cest musíme aktuálně vedle respirátorů dle nařízení Ministerstva zdravotnictví a Vlády ČR všichni nosit ve všech uzavřených prostorách včetně pracovišť.

kontakt pro média: Lucie Kafková
email: lucie.kafkova(@)aspen.pr