BNP Paribas Cardif Pojišťovně rekordně vzrostlo předepsané pojistné za rok 2018 o 11 % na 2,5 mld. Kč a dosáhla čistého zisku téměř 200 mil. Kč

20. 5. 2019
BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Praha, 20. května 2019 - BNP Paribas Cardif Pojišťovna, česká pobočka BNP Paribas Cardif, zaznamenala v roce 2018 dvouciferný růst předepsaného hrubého pojistného za životní i neživotní pojištění o 11 % na 2,5 mld. Kč. Čistý zisk dosáhl 199,4 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst 19 %. Ke konci roku pojišťovna evidovala v portfoliu téměř 2,4 mil. pojistných smluv.

„V roce 2018 jsme se soustředili na zdokonalování produktového portfolia a souvisejících služeb, zejména na vylepšení našeho produktu pojištění schopnosti splácet. Cílem je nabízet pojištění dostupné pro co největší množství lidí tím, že vytvoříme výhodný produkt, který pomůže klientům realizovat jejich plány. Také jsme do našeho portfolia přidali produktovou novinku pojištění kybernetických rizik, abychom pomohli klientům se vypořádat s tímto aktuálním nebezpečím,“ říká Zdeněk Jaroš, generální ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny.

Hrubé předepsané pojistné činilo 2,5 mld. Kč v roce 2018. Z toho hrubé předepsané pojistné za neživotní pojištění 2,3 mld. Kč a za životní 227,5 mil. Kč. U neživotního pojištění se jedná o meziroční nárůst o 11 %, u životního o 8 %.

„Soustavně pracujeme na prohlubování vztahů s našimi obchodními partnery v oblasti bankovních a nebankovních finančních institucí, telekomunikací, dodavatelů energií a retailového obchodu. Záleží nám také na spokojenosti našich klientů a z toho důvodu intenzivně pracujeme na automatizaci a digitalizaci procesů. Věříme, že klienti ocení větší komfort a rychlost při vyřízení nahlášených událostí. U našich produktů zároveň omezujeme výluky tak, abychom mohli vyjít vstříc co největšímu počtu našich klientů a co nejvíce jim ulevit v neočekávaných a většinou i těžkých životních situacích,“ uzavírá Zdeněk Jaroš.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr