Pojištění schopnosti splácet - pro dobré spaní

26. 3. 2019
BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Praha, 26. března 2019 – Financovat velké jednorázové výdaje úvěrem je běžné. Zejména při pořizování bydlení, rekonstrukcích nebo koupi automobilu se této formě získání prostředků málokdo vyhne. Dlouhodobé finanční závazky pak ale mohou člověka trápit a tížit. Co když přijde nemoc? Nebo vypadne důležitý příjem rodiny a nebudeme schopni dluhy bez problémů platit? Pojištění schopnosti splácet může v takovéto situaci výrazně pomoci.

Pojistí všechny typy půjček

Pojištění schopnosti splácet pomůže v případě výpadku příjmu se splácením hypotéky, spotřebitelského úvěru, osobní půjčky, kreditní karty, kontokorentu, leasingu, ale i Peer2Peer půjček. „Pojištění schopnosti splácet úvěr, kterým si dnes lze pojistit schopnost splácet všechny typy úvěrů, si postupem času získává stále větší popularitu. Je vhodné o něm uvažovat zejména u větších a dlouhodobých úvěrů, jako jsou hypotéky či úvěry na rekonstrukci,“ říká Martin Steiner, obchodní ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny. Doporučuje ho ale zvážit také u kreditních karet, kde proměnlivá výše dlužné částky může nepříjemně překvapit rodinný rozpočet.

Chrání při pracovní neschopnosti, trvalé invaliditě i úmrtí

Výpadek pravidelných příjmů ohrožující splátky úvěru nastává nejčastěji v případě dlouhodobé pracovní neschopnosti, ale chrání i pro případ trvalé invalidity a pochopitelně i úmrtí. „Pojištění dodává pocit jistoty a zbavuje obav z nesplacených dluhů a hrozících exekucí,“ dodává Steiner z BNP Paribas Cardif Pojišťovny.

Pojištění pro všechny

Pojištění schopnosti splácet zajišťuje individuální i rodinnou finanční stabilitu ve chvíli, kdy pojištěný splácí zejména větší finanční závazky a je určeno pro každého. Je tedy určeno jak pro zaměstnance na plný tak i částečný úvazek, pro zaměstnance na dobu určitou i neurčitou, pro důchodce, OSVČ, státní zaměstnance a vojáky.

Jak probíhá plnění?

Pokud při pojištění dojde k nejtěžším událostem, jako je úmrtí či invalidita III. stupně pojištěného, je pojišťovnou uhrazena dosud nesplacená část úvěru. V ostatních případech pojistných událostí jsou pojišťovnou v rámci plnění uhrazeny jednotlivé měsíční splátky. V případě nižších částek u některých typů kreditních karet může dokonce pojišťovna vyplatit celou částku, jako v případě úmrtí.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr