Nový VARIMATRIX u Branaldi

12. 5. 2009
Branaldi

Brandýs nad Labem, 14. května 2009 - Společnost Branaldi rozšiřuje své technologické vybavení. Nový přírůstek Varimatrix je z dílny společnosti Heidelberg a dokáže kromě výseku i horkou ražbu. „Velká výhoda tohoto zařízení je flexibilita a krátké přípravné časy,“ pochvaluje si novinku Lukáš Hlaváček ze společnosti Branaldi. Nadstavbou spolehlivé a výkonné úrovně běžné obalářské výroby je provádění exkluzivních zušlechtění na tiskovinách v komerčním tisku. Stroj Varimatrix 105 například provádí kromě výseku a vylupování i horkou fóliovou ražbu. Stroj je dále vybaven k maximálnímu zkrácení prostoje při přípravě na novou zakázku při požadavku produktivního a kvalitního výseku. Ekonomicky efektivní je provedení výseku a fóliové termální ražby při jednom průchodu archu strojem.

Varimatrix spolehlivě vysekává a razí nejrůznější materiály, od papíru o plošné hmotnosti 80g/m2 - 1400g/m2, karton, lepenku a vlnitou lepenku do tloušťky 4 mm. Dosahuje rychlosti až 7500 archů za hodinu a disponuje max. tlakem při výseku o síle 300 tun. Vysekávací jednotka s pohybující se spodní deskou zajišťuje u těchto strojů výjimečnou kvalitu operace. Předností je snadné skládání ramen pro vyjímání nástrojů z vysekávací stanice. Vylupovací stanice u stroje Varimatrix 105 provádí odstraňování odpadu z vyseknutého archu buď celými nástroji, nebo pomocí vrchních a spodních kolíků. „Když se mluví o spolehlivosti výlupu, znamená to odstranění i velmi drobných kousků odpadu a okrajů archů,“ upřesňuje Hlaváček. Zrychlení procesu přípravy stroje, zejména tam, kde jsou u menších zakázek prováděny několikrát za den, je dáno řadou automatizovaných funkcí a doplňkových systémů. Zejména je to přesné nastavování spodní vysekávací desky a rychloupínacího rámu pro vysekávací nástroje. Systém Centerline umožňuje velmi jednoduše a rychle vycentrovat výsekový nástroj tak, aby byl výsek naprosto přesný. Jakmile jsou vysekávací nástroje nastaveny, lze je archivovat pomocí výměnných výsekových plechů.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr