Irská palírna whiskey Bushmills putuje do Jihoafrické republiky. Čeští účastníci finále Buscampu považují vítězství Jihoafričanů za zasloužené.

30. 8. 2011
Bushmills

30. 8. 2011 - Bushmills zná vítěze celosvětové soutěže „Dostaň se do Bushmills“. Dva kamarádi z Jihoafrické republiky - Jonathan ‘Oros’ Oliff z Durbanu a Sean Tickner z Cape Townu - nejlépe reprezentují Bushmills ducha přátelství. Nyní budou po boku hlavního detilatéra Colum Egana připravovat svou vlastní whiskey a pak „ si povezou palírnu domů“. Čeští účastníci finále Bushcampu jim vítězství přejí: „Zcela určitě vyhráli zaslouženě, drželi jsme jim palce. Na nic si nehráli, byli spontánní a příjemní ke všem. Způsob, jakým o whiskey mluvili, nasvědčoval, že ji mají opravdu rádi,” říkají Ondřej Šimeček a Jiří Tlach.

Jihoafričané získali v minulých dnech prvenství v mnoha zajímavých soutěžích. „Velice vtipná a zábavná byla první soutěž, válení sudů v písku. Ale úplně nejlepší byla soutěž v ochutnávání a poznávání whiskey. Ze 6 druhů jsme museli uhádnout, jaká je jaká,“ doplňují čeští finalisté. Colum Egan již připravuje ty nejlepší kousky Old Bushmills ze svých sklepů a chystá se do Jihoafrické republiky na Bushmills party, na které budou vítězové a jejich kamarádi VIP hosty.

Všichni se již teď těší na další ročník soutěže „Dostaň se do Bushmills“, která bude opět probíhat na facebooku  facebook.com/bushmillsCR .

Bushmills nedávno také triumfovala na prestižní soutěži World Spirits Competition 2010 v kalifornském San Franciscu, kde mimo jiné získala titul Nejlepší irská whiskey.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr