3 tipy, jak každý den ušetřit čas

9. 2. 2018
Dámejídlo.cz

Praha, 9. února 2018 – Stále obtížněji si hledáte chvíli na sebe, své zájmy a známé? Máte pocit, že jen pracujete a staráte se o rodinu? Možná jen zbytečně ztrácíte čas při rutinních činnostech. Stojíte ve frontách, i když zboží nebo oběd si můžete objednat domů. A místo abyste se těšili na volejbal nebo fotbal s přáteli, stresujete se telefonováním kvůli hledání vhodného termínu… Přinášíme 3 jednoduché tipy, jak spolehlivě ušetřit cenné minuty.

Neztrácejte se mezi regály

Velkou porci času zabere každodenní nakupování, zvlášť když je třeba pořídit nákup větší. Pokud v takovém případě nechcete dlouhé minuty běhat mezi regály, protože nevíte, kde se které zboží nachází, můžete využít některou z chytrých aplikací, která vaše položky seřadí podle „mapy“ obchodu, navíc je možné virtuální nákupní košík sdílet s rodinou nebo partnerem či partnerkou. Ještě víc času ušetříte, pokud se vybírání zboží, čekání ve frontě, případně ještě parkování před supermarketem vyhnete úplně a využijete služeb některého z internetových obchodů. Takhle funguje například Tesco, přímo online supermarketem jsou Rohlik.cz a Košík.cz. Nákup si vyberete z pohodlí gauče a vybraná společnost vám ho doveze až domů.

Nechte si oběd či večeři dovézt

Také vaření nebo večeře v restauraci většinou není otázkou pouhých pár minut. Bez front se často neobejdou ani fast foody, kde se navíc obvykle nenajíte zrovna zdravě, a ne vždy máte dostatečně široký výběr. Přitom k tomu, abyste si objednali oběd či večeři, na které máte chuť, nemusíte ani opustit byt nebo kancelář. Lze samozřejmě kontaktovat například konkrétní pizzerii, ale ta se časem může omrzet. Přes dovážkovou službu Dámejídlo.cz můžete vybírat z bohatého spektra restaurací různých kuchyní a cenové hladiny. Nehrozí tedy, že byste museli volit „menší zlo. Českou jedničku na poli rozvozu můžete nyní již využít ve všech krajích v Čechách i na Moravě a vybrané jídlo plus případně láhev vychlazeného vína či čerstvě načepovaného piva vám doručí až ke dveřím.

Efektivně plánujte

Sportování patří mezi nejoblíbenější aktivity, při kolektivních sportech se navíc můžete vidět s přáteli a probrat spoustu témat. Jenže najít vhodný den a čas pro několik vytížených lidí je opravdu složité. Každý asi někdy zažil smršť esemesek a telefonátů, neustálé rušení starých a potvrzování nových termínů. Pro většinu lidí je to otravná činnost, která navíc sebere spoustu času. Přitom výrazně zefektivnit organizování akcí je snadné. Na sociálních sítích, které jsou jinak považované spíše za „žrouta“ času, se dá jednoduše založit Událost. Ještě praktičtější pak je využít službu, která je pro organizování sportovních týmů vytvořená přímo na míru. Na webu či v aplikaci Týmuj.cz si lze jednoduše naplánovat termín společného zápasu nebo cvičení, v rychlosti potvrdit či zrušit účast, dozvědět se o změně termínu nebo místa konání a dalších aktuálních novinkách.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr