DigiSign

press-releases

Tiskové zprávy - DigiSign

Digitální podpis pardubické společnosti Digital Solutions umožňuje bezpečně a právně závazně podepisovat dokumenty on-line

Tisková zpráva | Datum: 16. 2. 2021

Praha, 16. února 2021 – Česká společnost Digital Solutions nedávno uvedla na trh svoje řešení digitálního podpisu DigiSign, které pomáhá firmám rychleji a bez papírů uzavírat smlouvy i na dálku. Digitální podpis je založen na potvrzení prostřednictvím e-mailu a SMS, využívá ale i dalších prvků ověření, aby byl podpis bezpečný pro všechny strany. Řešení DigiSign již začalo používat několik subjektů, jedná se nejčastěji o obchodní společnosti a poskytovatele služeb.

Celá zpráva

SMS podpis DigiSign české firmy Digital Solutions se rychle etabloval na trhu. Usnadňuje podepisování již desítkám firem

Tisková zpráva | Datum: 11. 2. 2021

Praha, 11. února 2021 – Česká společnost Digital Solutions uvedla v roce 2020 na trh svoje řešení digitálního podpisu DigiSign, které pomáhá firmám rychleji a bez papírů uzavírat smlouvy i na dálku. Digitální podpis je založen na potvrzení prostřednictvím e-mailu a SMS, využívá ale i dalších prvků ověření, aby byl podpis bezpečný pro všechny strany. Řešení DigiSign se rychle etablovalo a po prvních měsících provozu jej naplno využívá již několik desítek subjektů. Jedná se nejčastěji o obchodní společnosti a poskytovatele služeb.

Celá zpráva

Jak vidí využití a budoucnost bankovní identity Ondřej Říha, CEO Digital Solutions

Tisková zpráva | Datum: 8. 1. 2021

Praha, 8. ledna 2021 Využití bankovní identity pro přihlašování ke službám státu je samozřejmě skvělá zpráva. Doposud to bylo možné pouze přes kvalifikované prostředky, které jsou pro řadového občana nesmírně složité na použití. Musí zajít osobně například na poštu, tam získat nějaký certifikát (soubor), ten si musí nainstalovat do počítače, případně mít certifikát na nějakém zařízení (eObčanka, USB disk), takže si k tomu musí pořídit čtečku a propojit jí s počítačem. Tento systém identifikace je sice to nejbezpečnější, co je aktuálně k dispozici, ale tak obtížný na použití, že jej dlouhodobě využívalo pro identifikaci nebo elektronický podpis asi jen 5 % ekonomicky aktivního obyvatelstva. Použití mobilního klíče bank (mobilní aplikace banky určená pro přihlášení do internetového bankovnictví) je oproti tomu velmi jednoduché a zvládne to skoro každý.