Co se změnilo v kávovém světě?

14. 7. 2014
Douwe Egberts

Praha, léto 2014 – Část milovníků kávy je konzervativní, již mnoho let nemění svoje návyky a pije stále stejnou kávu. Druhá část zase ráda zkouší nové a ochutnává dosud nepoznané. V poslední době tato skupina čím dál více v kavárnách vyhledává ochucené kávy v různých formách.

Společnost Douwe Egberts tyto trendy sleduje a nedávno představila ochucené instantní kávy ve čtyřech zajímavých příchutích, pro které tak fajnšmekři nemusí chodit do kaváren, ale mohou si je jednoduše připravit doma. A to nejen jako klasickou horkou kávu, ale třeba také jako letní osvěžení v podobě frappé. Oboje v příchutích vanilka, lískový oříšek, karamel a čokoláda.

Jak se zrodila myšlenka ochucených instantních káv

Inspiracepřišla s pozorováním kaváren a jejich zákazníků, kteří si často objednávají kávy s příchutěmi, jež se připravují se speciálními ochucenými sirupy. Ochucené instantní kávy Douwe Egberts tak usnadňují přípravu takových káv, protože k jejich přípravě nejsou zapotřebí žádné další ingredience a dají se připravit kdykoliv a kdekoliv, nejen v kavárně. Ochucené instantní kávy Douwe Egbertsjsou vyráběnynejmodernější technologií pro instantní kávy a výsledkem je granulovitá instantní káva nejvyšší možné kvalitya bohaté chuti.

Při zpracování za nízkých teplot káva neztratí nicze své kvality, aroma ani jemnosti. Ochucená instantní kávaneobsahuje cukr a je tedy jen na vás, zda si ji ještě dosladíte. Velicezajímavě se dá hrát se všemi příchutěmi,například s čokoládovoupříchutí. Neslazená chutná po hořké čokoládě, ale pokud chcete dosáhnout chuti mléčné čokolády, stačítrošku přisladit a přidat mléko nebo smetanu. V instantních káváchse snoubí vynikající kávová chuť a dotek karamelu, čokolády,oříšku a vanilky.

Každá příchuť má svůj příběh

Vanilku používali již Aztékové pro povzbuzení srdeční činnosti a celkové vzpružení organismu. Do Evropy se ale vanilka dostala až s prvními zámořskými objevy. Pokud máte pocit, že potřebujete načerpat novou sílu, je to jednoduché. S každým douškem šálku vanilkové kávy se můžete přenést do dávné říše Aztéků a trochu energie si přinést s sebou zpět.

Lískový oříšek byl v Evropě odnepaměti využíván v lidovém léčitelství. Dodává energii a odolnost našemu tělu, mozku a nervům. Samozřejmě jíme oříšek také kvůli jeho chuti, a proto neváhejte

a dopřejte si chuť oříšku v šálku své kávy. Zaručeně vás povzbudí.

Karamel byl objeven náhodou na konci 17. století ve Skotsku, kdy unavené matce ukápla hořící svíčka do misky s cukrem. Od té doby se stal vyhledávanou kulinářskou delikatesou.

Čokoláda má svůj původ v aztécké a mayské říši. Původní obyvatelé Ameriky z čokolády vyráběli kakaové placky a nápoje. Samotné kakaové boby přivezl do Evropy až objevitel Fernando Cortéz.

V Evropě si pak čokoláda rychle získala až neskutečnou oblibu. Nyní můžete čokoládový dotek ochutnat ve spojení s exkluzivní instantní kávou Douwe Egberts čokoláda.

Doporučená MOC ochucené instantní kávy Douwe Egberts za 95g balení je 149,90 Kč.

Víte, jak si připravit ochucené frappé?

„Příprava ochucených frappé z instantních káv Douwe Egberts je velmi snadná a podobá se přípravě tradičního řeckého frappé. Na rozdíl od profesionálních restaurací a barů si můžete osvěžující nápoj vykouzlit během chvilky kdekoliv budete chtít, ať už doma, na chalupě či na letní dovolené. Nepotřebujete totiž nic víc než kávu, vodu, cukr, mléko a jakoukoliv nádobu, ve které kávu promícháte. Posloužit vám může šejkr nebo mixér, ale stejně tak například láhev od vody,“ prozrazuje Ondřej Široký z Douwe Egberts.

Na přípravu frappé budete potřebovat:

• 1-2 čajové lžičky ochucené instantní kávy Douwe Egberts
  • cca 120 ml studené vody
  • cca 80 ml studeného mléka
  • 1-2 lžičky cukru podle chuti
  • Led

Do šejkru či lahve nasypte odměřené množství ochucené instantní kávy Douwe Egberts, přidejte cukr, studenou vodu a mléko a protřepte v šejkru nebo v lahvi či podobné nádobě, kterou máte po ruce. Na závěr směs nalijte do sklenice s ledem.

A dobrá zpráva nakonec. Ochucené instantní kávy od Douwe Egberts si můžete dopřát i pokud si v létě hlídáte štíhlou linii. Mají totiž nízkou kalorickou hodnotu, nejsou doslazované a lze si je tak užít bez výčitek.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr