Nová kolekce Eastpak Shibori. Unikátní připomínka autentického japonského řemesla

8. 2. 2018
Eastpak

Praha, 8. února 2018 - Pravá krása je nadčasová. Důkazem je nová ručně zpracovaná kolekce batohů Eastpak japonskou technikou shibori. Touto prastarou technikou bylo vyrobeno pouhých 10 kusů batohů. Každý z nich nese své číslo, které zachycuje složitost i čistotu tohoto japonského řemesla. Batohy z kolekce jsou ve dvojím provedení a budou se prodávat v páru. K dostání budou v Paříži, Miláně, Shanghaji a Londýně.

Shibori je prastará japonská technika barvení látek, na které se pomocí šití, skládání, kroucení nebo obvazování tisknou jedinečné vzory a obrazce. Tato technika je využívána v Japonsku dodnes takovými mistry řemesla, jako jsou například ti z legendárního domu módy a designu Suzusan.

Kromě této mimořádné limitované edice, bude k dostání také autentická kolekce batohů inspirovaná metodou shibori, tištěnou v Japonsku na 100% bavlněné materiály, která bude k dostání ve třech klasických provedeních batohů a tašek Eastpak a ve dvou unikátních vzorech - Shibori Square a Shibori Diamond.

K dostání od března 2018.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr