ELIT CZ

Společnost ELIT CZ, člen skupiny ELIT Group a Rhiag, byla založena v roce 1992 v České republice. V průběhu 23 let své existence na trhu vybudovala pro své zákazníky a partnery distribuční síť poboček a provozoven, které pokrývají celé území ČR. Společnost ELIT nabízí originální a kvalitativně rovnocenné náhradní díly pro osobní vozy, nákladní a užitkové vozy i motocykly. Součástí sortimentu je též privátní značka XT: XT Battery, XT Oil, XT Tools, XT Lift. ELIT dodává i OE díly. Společnost ELIT flexibilně reaguje na potřeby a požadavky zákazníků a všeobecný trend vývoje v automobilovém průmyslu. Firemní filosofií, zachycenou již ve sloganu ?Více než autodíly? je, že spolehlivá a rychlá dodávka kvalitních náhradních dílů je pouze základem dobré služby zákazníkovi. ELIT svým zákazníkům poskytuje další podporu tak, aby jim pomohl splňovat náročné požadavky kladené na současný autoservis. Služby zahrnují expertní a provozní software pro autoservisy, diagnostické přístroje, půjčovnu speciálních montážních přípravků, kompletní sortiment garážové techniky včetně servisu a v neposlední řadě též marketingovou podporu.

press-releases

Tiskové zprávy - ELIT CZ

Elit expanduje, posiluje a v ČR má již 40 poboček

Tisková zpráva | Datum: 17. 12. 2015

Praha, 17. prosince 2015 – Rok 2015 je pro společnost Elit, která je známá především jako přední dodavatel kvalitních náhradních dílů pro automobily a provozovatel sítě nezávislých autoservisů, velmi úspěšný. Elit otevřel jubilejní 40. pobočku v České republice ve Žďáru nad Sázavou, získal prestižní fleetovou cenu ALD Automotive Fleet Awards, posílil svou pozici na poli správy firemních vozových parků a daří se mu i v zahraničí. Koncovým zákazníkům z řad firem i jednotlivců poskytuje Elit služby ve více než 500 autorizovaných autoservisech.

Celá zpráva

Chybí technicky zdatní zaměstnanci. Firmy zachraňuje outsourcing

Tisková zpráva | Datum: 20. 11. 2015

Praha, 20. listopadu 2015 – Na trhu práce je dlouhodobý nedostatek techniků. Navíc dochází i k postupnému poklesu obecné technické gramotnosti. Ve firmách tak ubývají lidé, kteří se starají o správu jejich technického zázemí, a řešení se proto hledá u externích odborníků. Přitom zájem o studium humanitních oborů na vysokých školách rok od roku stoupá a technicky vzdělaných absolventů je citelný nedostatek. Na celkovém počtu vysokoškolských studentů se podílejí technici pouhými 15 %. Odhady blízké budoucnosti tedy zatím změnu trendu nevidí.

Celá zpráva

Elit opět obhájil prestižní cenu

Tisková zpráva | Datum: 6. 11. 2015

Praha, 6. listopadu 2015 – Společnost Elit již počtvrté získala prestižní fleetovou cenu ALD Automotive Fleet Awards. Elit je známý především jako přední dodavatel kvalitních náhradních dílů pro automobily a provozovatel sítě nezávislých autoservisů. Se službou Elit Car Fleet Service, která je určená pro firmy provozující služební automobily, opět bodoval v osmém ročníku ALD Automotive Fleet Awards a získal cenu v kategorii Servis vozového parku.

Celá zpráva

Češi přezouvají auta na poslední chvíli. Servisy díky tomu nestíhají a třetina řidičů má přezuto pozdě. Vystavují se velkým rizikům

Tisková zpráva | Datum: 16. 10. 2015

Praha, 16. října 2015– Přibližně třetina Čechů nemá každoročně 1. listopadu přezutý automobil. Na zimní pneumatiky přezouvají řidiči na poslední chvíli. Vystavují se tak rizikům nehod, pokut a kráceného plnění pojišťoven.

Celá zpráva

Čechům auta stárnou. Je třeba jim věnovat větší péči, nebo se to majitelům vymstí. Dvojnásob to platí před zimou

Tisková zpráva | Datum: 9. 10. 2015

Praha, 9. října 2015 – Počet aut v ČR poprvé v historii přesáhl hranici 5 milionů.  Průměrný věk vozového parku však opět stoupl na úctyhodných 14,73 roku. „Máme jedny z nejstarších aut v Evropě. Starší vozy vyžadují důkladnou péči a dvojnásob před zimou, protože to je pro řidiče velmi rizikové období,“ upozorňuje Tomáš Kabrhel, manažer servisních koncepcí Elit.