Sky Film Festival Tennis Cup 2018 v Karlových Varech letos 5. července

20. 6. 2018
Film Festival Tennis Cup

Praha, 20. června 2018 - Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary tradičně hostí milovníky filmu, ale i společenských, kulturních či sportovních akcí. Mezi sporty kraluje oficiální golfový a také tenisový turnaj, které nejsou jenom o sportu, ale mají zároveň byznysový a společenský charakter.

Sky Film Festival Tennis Cup 2018 proběhne ve čtvrtek 5. července na tradičním místě, na tenisových kurtech TC Gejzírpark Karlovy Vary. Turnaj se tento rok hraje jako týmová soutěž čtyřher. Celkem 8 týmu po 4-6 hráčích hraje ve dvou skupinách systémem každý s každým. Z každé skupiny postupují do play-off dva nejlepší týmy.

Nový systém turnaje spočívá v tom, že si kapitáni jednotlivých družstev mohou vždy před zápasem určit aktuální sestavu tak, aby zareagovali na současnou formu svých hráčů či soupeřů. Čtyřhry mohou být čistě pánské či smíšené. Hraje se na jeden set bez výhod v gamech a s tie-breakem od stavu 5:5, takže vše je akčnější a divácky zajímavější.

„Velice mě těší, že náš tenisový turnaj je rok od roku prestižnější a vracejí se na něj partneři a hráči, které v minulých letech trochu odlákal golf,” pochvaluje si pořadatel turnaje Bronislav Cienciala ze společnosti Conti Development, která turnaj dlouhodobě pořádá.

„Tenisový turnaj je jedním z tradičních bodů MFF KV a jsme velice rádi, že Sky Film Festival Tennis Cup 2018 doplňuje bohatý kulturní a společenský program festivalu,“ dodává Kryštof Mucha, výkonný ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Na kurtech nebudou chybět zástupci partnerů festivalu či turnaje, jako jsou Innogy C?eska? republika, Haidy, Czech Team 96, Real-Treuhand Reality, Ridera, ELEMENTS, SIKO, Accredio, Ravak, Naconi, P.H.A. atd.

Dorazí také sportovní ikony, fotbalisté Jan Koller nebo Pavel Kuka a další známé osobnosti jako moderátor Jakub Kohák a mnoho dalších osobností z řad kultury
a byznysu.

Celodenní událost, která začíná od 9:45 hodin v TC Gejzírpark Karlovy Vary, zakončí pak galavečer hotelu Carlsbad Plaza se slavnostním vyhlášením výsledků
a dalším bohatým programem.

www.skyfilmfestivalcup.cz

kontakt pro média: Michal Hoblík