Brože (nejen na Fler.cz) jsou královnami mezi šperky

11. 9. 2008
Fler.cz

Praha, 11. září 2008 - Kdy naposledy jste svůj model doplnila elegantní nebo originální broží? Že tenhle druh šperku ve svém repertoáru vůbec nemáte? Velká chyba, tenhle doplněk je totiž ukázkovým příkladem rčení o hodně muziky za málo peněz. I prodeje na portálu www.fler.cz dokazují, že brož není ani omylem doplňkem, na který je možné při nákupech zapomenout.

Mezi více než 30 000 originálními bytovými a módními doplňky od bezmála 2 000 českých a slovenských tvůrců si sekce věnovaná brožím dokázala vydobýt pozornost nakupujících. Není divu - Fler-tvůrci svými dílky dokážou zákazníky přesvědčit, že brože dokážou oživit šatník s minimální nutnou investicí. Z mnoha materiálů, barev i tvarů broží si v podstatě není možné nevybrat.

Zapomeňte na to, že brož je starožitnost po babičce, kterou si vezmete maximálně jednou ročně do Národního divadla. Dobře to vědí i hollywoodské celebrity. Sarah Jessica Parker patří mezi vyznavačky velkých a výrazných broží, názornou ukázkou je filmový plakát na Sex ve městě i její civilní fotky. Claudia Schiffer je zase známá svým svůdným šatníkem a na většině jejích outfitů nechybí malá brož, kterou často používá pro sepnutí nebo nařasení látky svých šatů. Nejen tyto dvě módní ikony dokazují, že brož je stylový doplněk, který je neprávem opomíjený. Stačí mít jen odvahu ji nosit.

Lucie Filipská, výtvarnice, která na Fleru nabízí osobité brože, které spíše než šperk připomínají umělecké objekty, říká: „Šperk je vlastně takový vývěsní štít. Spolu s oděvem, a často i důrazněji než on, říká našemu okolí, kdo jsme, co máme rádi a v jakém rozpoložení se právě nacházíme. Zpracování a barevnost utváří pohled okolí na nás a zároveň ovlivňuje to, jak se cítíme. Jsou samozřejmě chvíle, kdy se lépe hodí umírněnost konfekce. Zároveň někdy nastane okamžik, kdy rády podtrhneme vlastní osobitost originálně zpracovaným šperkem.“ Také proto jsou originální šperky tak oblíbené, do každého totiž jeho tvůrce vkládá své pocity.

Pokud už jste nabrala odvahu a máte i svou oblíbenou brož, ale stále si nejste jistá, co s ní, možná vás inspiruje pár triků, jak broží oživit svůj každodenní i slavnostní vzhled. Zkuste ji z ramene přesunout jinam a uvidíte, jaké divy dokáže.

1. Použijte brož jako vlásenku. Zdůrazněte svůj dokonalý francouzský cop jednoduchou lesklou broží a dokreslete tak svůj perfektní účes.

2. Vytáhlo se vám oblíbené tričko nebo svetr? Není nic jednoduššího než ho obepnout kolem boků, na zádech přebytečnou látku nařasit a sepnout broží. Nejenže získáte sexy tričko, ale ještě ho ozvláštníte netradičním detailem.

3. Připíchněte si brož na oblíbenou kabelku. Skvěle vypadá, když ji sladíte s dalším doplňkem na svém oblečení. Uvidíte, že ji nikdo nepřehlédne a z vaší okoukané staré kabelky se stane hvězda večírků.

4. Pokud jste čepicový typ, pak vězte, že klobouk nebo čepice ozvláštněná broží přitáhne pohledy nejen mužů…

5. Zkuste ji zavěsit na jemný stříbrný řetízek a udělat z ní přívěsek. Brož i vy budete vypadat úžasně a originálně.

6. Nezapomeňte ale ani na „domácí pole“ broží. Připíchnutá pod ramenem na vašem oblíbeném roláku dodá outfitu exkluzivní (kovové brože s kameny) a mladistvý vzhled (barevné, látkové brože).

7. A hlavně - nebojte se experimentovat! Na trhu jsou brože pro elegantní dámy i vyznavačky rebelského stylu, stačí se jen pořádně rozhlédnout a pak brož nápaditě umístit.