Charitativní panenky UNICEF můžete nyní „adoptovat“ i na Fler.cz

26. 8. 2010
Fler.cz

Praha, 26. srpna 2010 - Na Fler.cz je nově možné zakoupit originální textilní panenky, které mohou zachránit životy. Fler se totiž zapojil do projektu Dětského fondu OSN - UNICEF s názvem „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“. Cílem projektu je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF. Částka za „adopci“ panenky pokryje náklady na očkování jednoho dítěte v chudých zemích. A proč na Fler.cz? Panenky totiž ručně vyrábějí lidé po celém Česku. UNICEFu jde na účet celá utržená částka, provize se Fler samozřejmě vzdal.

„Jsme rádi, že jsme se do takto smysluplného projektu mohli zapojit. UNICEF je respektovaná organizace, se kterou je pro nás ctí spolupracovat,“ vysvětluje Jiří Kubeš, majitel Fler.cz, proč se rozhodl do projektu UNICEF zapojit. „Navíc je každá panenka ručně vyrobený originál, takže na Fler přirozeně patří. Věříme, že se do projektu zapojí i Fler tvůrci,“ dodává Jiří Kubeš.

Projekt „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“ rozvíjí UNICEF (Dětský fond OSN) v České republice již od roku 2001. Jeho cílem je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF, a to za použití symbolu, který znají všechny děti na světě - panenky. Lidé po celé ČR mohou vyrábět látkové panenky dle jednotného střihu, které poté UNICEF nabídne k adopci - prodeji.

Každá panenka (600 Kč je cena, za kterou lze panenku zakoupit) představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích proočkováno proti šesti hlavním dětským chorobám (spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulóza, dětská obrna). V sumě jsou zahrnuty očkovací látky, injekční stříkačky, jehly, chladicí boxy, zaškolení zdravotníka apod. Každý, kdo panenku adoptuje, obdrží spolu s panenkou blahopřání UNICEF, které zašle tvůrci panenky se zprávou, že jeho panenka našla „svoji rodinu“.

Panenky UNICEF můžete adoptovat na adrese www.fler.cz/unicef.