Letní brigáda pro manuálně zručné? Zkuste Fler.cz

7. 7. 2009
Fler.cz

Praha, 7. července 2009 - Nejen pracovních nabídek, ale i brigád kvůli ekonomické krizi značně ubylo. Oblíbené letní práce, na které především mladí lidé v době prázdnin spoléhají, jsou nedostatkovým zbožím. Zajímavou alternativu nabízí online tržiště Fler.cz. Jeho prostřednictvím může každý prodávat své handmade výrobky a vydělat si i tisíce korun měsíčně. Stačí manuální zručnost, trocha talentu a připojení na internet. Tvůrce si sám stanovuje jak způsob prezentace, tak cenu výrobku, platí pouze malou provizi z každého prodaného výrobku.

Fler.cz za svou více než roční existenci přilákal již více než osm tisíc tvůrců, kteří si zde prodejem handmade výrobků přivydělávají. Ti nejúspěšnější zde dokážou prodat výrobky za desítky tisíc korun měsíčně, výdělky v řádech stovek i tisíců korun měsíčně nejsou v rámci Fleru nikterak výjimečné.

Mladá studenka hudební konzervatoře Michaela Bratrychová si na Fler.cz pod značkou Mishelka úspěšně přivydělává už více než rok a sama říká: „Šít mě sice vždycky bavilo, ale nikdy mě nenapadlo, že bych si tím mohla vydělávat. Než jsem zkusila Fler, tak jsem tu a tam šila pro své kamarády, ale bylo to vždy jen pro zábavu a rozhodně mi to nepřinášelo nějaké větší zisky. Díky Fleru jsem ale dostala možnost své výrobky opravdu prodávat a ze zábavy se stal příjemný zdroj příjmu. Je to ideální způsob práce během školy - sama si určuju, kdy, co a za kolik chci prodávat, všechno je omezeno jen mými časovými možnostmi a chutí do práce.“

Dlaší tvůrkyně, studentka právnické fakulty Klára Krchová, zde pod značkou Sfar prodává originální sukně a sama o Fleru mluví s obrovským nadšením. „Fler mi dal skvělou možnost. Rychle jsem se tu naučila, že amatér a profesionál k sobě vlastně nemají až tak daleko. Naučila jsem se rychle, že prezentace je nejméně stejně důležitá jako výrobek samotný. A díky úspěchu tady uvažuju o tom, že bych si po škole otevřela svůj vlastní obchůdek. Zatím je to ale pořád jen skvělá brigáda.“