Objevte Fler.cz, online tržiště s nápady a vtipem, a zamilujte se do originálů

7. 8. 2008
Fler.cz

Praha, 7. srpna 2008 - Od února 2008 běží na adrese www.fler.cz zajímavý projekt. Portál Fler.cz poskytuje prostor talentovaným tvůrcům, designérům, umělcům a ti zde nabízejí svůj talent a fantazii zhmotněné do originálních výrobků. I na českém internetu tak vzniklo virtuální tržiště pro všechny, kteří se rádi kochají a obklopují originálními uměleckými výrobky - šperky, kabelkami, oblečením nebo třeba doplňky do bytu. Momentálně jich je na Fleru více než 25 tisíc.

V rámci České republiky je Fler.cz ojedinělým projektem s velkým potenciálem k růstu. Již nyní je zobrazován v průměru jeden předmět za vteřinu a každých 10 minut si jeden výrobek z Fleru najde nového majitele. V čem spočívá kouzlo projektu, který během několika měsíců své existence dokázal přesvědčit více než tisícovku kreativních lidí, aby zde nabídli svoje zboží, a desítky tisíc návštěvníků k tomu, aby se sem pravidelně vraceli a na serveru průměrně trávili bezmála dvacet minut při jedné návštěvě?

„V současné době si lidé na Fler denně zobrazí více než 100 tisíc stránek s výrobky a denní návštěvnost každý měsíc roste o zhruba 20 % lidí, kteří Fler objeví poprvé,“ popisuje Jiří Kubeš, tvůrce Fleru. „Velkou roli v úspěchu portálu hraje to, že si lidé o Fleru mezi sebou navzájem říkají a doporučují si ho. Fler už se stal hlavním hrdinou na mnoha internetových diskuzních fórech a blozích a osobní doporučení je samozřejmě nenahraditelné,“ popisuje Jiří Kubeš. Jenže svým známým nedoporučujeme něco jen tak, musí to být podloženo konkrétními důvody. Které to jsou v případě Fleru?

Základním kamenem jsou samozřejmě tvůrci, kteří na Fler.cz nabízejí své výrobky. Na portálu jich v současné době obchoduje více než tisícovka a od února se zde vyprofilovalo mnoho opravdových talentů a hvězd. Pojďme se podívat na malou ochutnávku toho, co Fler nabízí:

Romanticky založení nakupující milují výrobky od Amélky - naleznete u ní šperky, přáníčka, hračky pro děti nebo originální kabelky. Punkerky pak nakupují od RARYSvatky LOTR. Milovníci netradičních doplňků chodí do obchůdku k Zoojevedesign, jejich zboží mají rády také nevěsty. Nechybí ani „hippie“ styl v podání Svatky TewyRozmarky, která navíc dokáže vyrobit také nejroztomilejší hračky (oslíky a medvídky) na světě. A sběratelé plyšových medvídků nakukují, jaké úžasné plyšáky vytvořila ivuskah.

„Když chcete mít jistotu, že nepotkáte jinou ženu ve stejném šperku či doplňku, na Fleru se vždy trefíte,“ zdůrazňuje hlavní devizu „Fler-zboží“ Jiří Kubeš. „Navíc - kolik máte doma výrobků, s jejichž tvůrcem jste se mohli seznámit a popovídat? Znalost tvůrce vdechuje výrobkům duši, dává jejich užívání úplně jiný rozměr, který se značkovými produkty vyráběnými v Číně poznáte jen těžko. Na Fleru víte, od koho nakupujete, a to díky profilům tvůrců, jejich blogům, jejich vystupování v diskuzních fórech nebo třeba vnitřní poště, kterou můžete kohokoliv z nich během pár vteřin kontaktovat.“

Vybrané „Fler-kabelky“ si můžete prohlédnout v kompletní tiskové zprávě, kterou si můžete stáhnout níže.