Women in Black aneb jak nosit černou barvu v nové sezóně

27. 9. 2013
Gate

26. 9. 2013 - Po sezóně plné barevných vzorů a potisků přišel s aktuálními kolekcemi odklon o 180°. Návrháři odsunuli hýřivé barvy léta no dno skříně k plážové tašce a bikinám.

S jakými novými barevnými módními trendy přišli návrháři tentokrát? Překvapivě se stálicí, která nikdy neopustila módní scénu. Vítěznou "barvou" pro sezónu podzim/zima 2013 se stala černá. Ta je milována mnoha ženami, protože vypadá nejen elegantně, ale také opticky ubírá kilogramy, hodí se pro každou příležitost a je snadno kombinovatelná s ostatními barvami.

Elegantní černá od hlavy až k patě

A v jaké podobě přichází tuto sezónu černá? Především je to hra s různými materiály. „Návrháři používají černou jako podkladové plátno pro mísení vzorů, textur a potisků. Výrazným znakem tohoto trendu je mixování různě upravených povrchů. Mám na mysli třeba originální a neotřelé kombinace s matnou a lesklou kůží, ale i s PVC. Kromě těžkých kabátů, kožených vest a bundiček se tento trend týká i módních kalhot ve zkrácené délce lehce nad kotníky, pouzdrových sukní, krajkových šatů a halenek z šifonu lehkého jako vánek,“ říká Monika Janotová z módní značky Gate.  A když už jste v černé barvě od hlavy až k patě, nezapomeňte na doplňky, jak jinak než také v černé. Nutností pro tuto sezónu jsou nepřehlédnutelné polobotky v pánském stylu. „Letos se opět vrací do módy chelsie boots, u nás známé jako pérka. Původně jezdecká obuv byla velmi populární u mladé generace v 60. letech minulého století. Boty pérka v černé barvě skvěle vyniknou k úzkým černým legínám. V aktuální sezóně jsou také horkým hitem černé kotníčkové kozačky s přezkami a cvočky, které odkazují k módě spojené s rockovou a grunge scénou první poloviny 90. Let,“ říká Veronika Sajdoková z CCC.

Velkou výhodou monochromatických barev je, že prodlužují postavu a dělají ji opticky štíhlejší. Černé se tak nemusíte bát, ani když jste malé postavy. A jak tento temný a sexy trend nosit? Abyste se vyhnuly dojmu, že se z vás právě stala přívrženkyně Goth stylu, vrstvěte různé materiály. Lehké a průsvitné materiály s těžkými, lesklou kůži s matnou vlnou apod. Pro oživení černo - černého outfitu sáhněte po výrazné rtěnce,“ říká Monika Janotová z Gate. V případě, že černá není vaše barva a přesto se rozhodnete do tohoto módního trendu jít, přidejte do svého outfitu, nejlépe blízko obličeje, výraznou barvu, která vám sluší.

kontakt pro média: Iveta Nebesařová
email: iveta.nebesarova(@)aspen.pr