GETBERG

Společnost GETBERG je na trhu od roku 2012 a mezi její partnery patří největší developerské skupiny. Společnost GETBERG se kromě developmentu zaobírá zejména investicemi do nemovitostí pro české i zahraniční investory.

press-releases

Tiskové zprávy - GETBERG

Praha je na 137. místě v žebříčku nejzacpanějších měst, například Bratislava je na tom hůře, je 88. Veřejnou dopravu denně využívá 34 % lidí, několikrát týdně pak 32 %

Tisková zpráva | Datum: 7. 7. 2021

Praha, 7. července 2021 – Příměstské vlaky a dobrá dopravní infrastruktura s propojením na městskou hromadnou dopravu, jsou základem moderního města. Praha, která se dopravními problémy ve špičkách potýká, jako každé jiné velkoměsto, je na tom však ve srovnání dobře. Dle údajů TomTom je Praha na 137. místě v žebříčku nejzacpanějších měst. To jednoznačně ukazuje, že fungující příměstská doprava umí dopravním špičkám metropole ulehčit. Přitom více než 30 % ekonomicky aktivních lidí pracujících v Praze do hlavního města dojíždí.

Celá zpráva

Více než 30 % ekonomicky aktivních lidí v Praze do metropole dojíždí. Praha a Středočeský kraj mají rozvinutou příměstskou dopravu, kterou dále rozvíjejí. Plánují i zanoření vlaků pod zem

Tisková zpráva | Datum: 21. 6. 2021
  • Praha je na 137. místě v žebříčku nejzacpanějších měst, například Bratislava je na tom hůře, je 88.
  • Veřejnou dopravu denně využívá 34 % lidí, několikrát týdně pak 32 %

Praha, 21. června 2021 – Příměstské vlaky a dobrá dopravní infrastruktura s propojením na městskou hromadnou dopravu, jsou základem moderního města. Praha, která se dopravními problémy ve špičkách potýká, jako každé jiné velkoměsto, je na tom však ve srovnání dobře. Dle údajů TomTom je Praha na 137. místě v žebříčku nejzacpanějších měst. To jednoznačně ukazuje, že fungující příměstská doprava umí dopravním špičkám metropole ulehčit. Přitom více než 30 % ekonomicky aktivních lidí pracujících v Praze do hlavního města dojíždí.

Celá zpráva

Duben přinesl opět rekordní objem úvěrů na bydlení. 29 mld. Kč je druhý nejsilnější měsíční výsledek v historii

Tisková zpráva | Datum: 2. 6. 2021

Vyjadřuje se Kamil Dunaj, ředitel developmentu společnosti Getberg

Praha, 2. června 2021 - Objem nových hypotečních úvěrů na bydlení dosáhl v dubnu 29 miliard korun. Jedná se o druhý největší měsíční objem hypoték za celou dobu statistiky od roku 2014. Meziměsíčně se sice jedná o pokles o 11 miliard Kč, ale stále je to výkon s obrovským náskokem, vyplývá z aktuálně zveřejněných výsledků České národní banky a České bankovní asociace.

Celá zpráva

Getberg slaví úspěch s projekty v blízkosti Prahy. Má prodáno již 70 % nového projektu East Gardens ve Strančicích u Prahy a 100% prodaný projekt G Residence v Unhošti

Tisková zpráva | Datum: 17. 5. 2021

Praha, 17. května 2021 - Realitní a developerská společnost Getberg hlásí velký zájem o byty a domy projektu East Gardens ve Strančicích u Říčan. Za pouhých osm měsíců od začátku prvního předprodeje má své majitele již více než 70 %. Další projekt developera, G Residence Unhošť na Kladensku, je pak již vyprodaný zcela. Oba projekty jsou ve fázi hrubé stavby.

Celá zpráva

Češi na rozdíl od Němců milují vlastní bydlení. Pomáhají jim k tomu levné hypotéky

Tisková zpráva | Datum: 27. 4. 2021
  • Rostoucím trendem je bydlení poblíž velkých měst
  • Ve stylu bydlení se začínáme přibližovat velkým evropským metropolím, je zde ale rozdíl ve vlastnictví a využití hypoték
  • Němci či Rakušané bydlí raději v nájmu, Španělé naopak ve vlastním

Praha, 27. dubna 2021 – Češi a Češky raději, než v nájmu bydlí ve svém. Podle dat Eurostatu žije ve vlastním domě či bytě téměř 80 % Čechů. Dlouhodobě se formujícímu trendu pomáhá hypoteční boom minulých let, stále výhodné hypoteční sazby a stabilita realitního trhu.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr