Global Wines

press-releases

Tiskové zprávy - Global Wines

Vybíráme vína ke grilovaným masům

Tisková zpráva | Datum: 9. 8. 2017

Praha, 9. srpna 2017 - Ke grilování nepatří pouze pivo či cidery, opravdovým gastronomickým zážitkem může být správná kombinace grilovaného masa a vína. Víno vybírejte vždy podle připravovaného druhu masa.

Global Wines otevřel v Brně první mimopražskou kamennou prodejnu

Tisková zpráva | Datum: 24. 7. 2017

Praha, 24. července 2017 - Společnost Global Wines, největší dovozce a distributor vín v České republice, rozšířila své služby a v červenci otevřela novou kamennou prodejnu v Brně. Jedná se o první mimopražskou pobočku, která nabízí sortiment vín a destilátů společností Global Wines & Spirits (více než 2000 položek). Prodejna slouží k okamžitému nákupu, ale také jako výdejní místo pro e-shop Global-wines.cz.

4 největší mýty o růžovém víně

Tisková zpráva | Datum: 18. 7. 2017

Praha, 18. července 2017 – Růžové víno, nebo také rosé, nabývá každoročně na popularitě, zejména v letních měsících. O růžovém víně ale koluje řada polopravd, omylů a mýtů. Filip Jantač z Global Wines vyvrací ty nejčastější z nich.

Jarní festival německých vín 2017

Tisková zpráva | Datum: 3. 3. 2017

Praha, 3. března 2017 – Festivaly vín nejsou jen záležitostí podzimu a s ním související sklizně nové úrody. Více než 70 druhů německých vín nabídne festival vína, který pořádá společnost Global Wines ve čtvrtek 30. března 2017 v pražském hotelu Clarion Congress ve Vysočanech.

Filip Jantač z Global Wines odpovídá na dotazy o víně

Tisková zpráva | Datum: 10. 2. 2017

Praha, 10. února 2017

Při jaké teplotě servírovat jednotlivé druhy vín?

Mladá červená, lehká a ovocná vína nachlaďte před podáváním na 8 °C, těžší červená vína pak na teplotu o 4 až 5 °C vyšší. Obecně je vhodné servírovat červená vína ve speciálním košíčku. Zajistíte si tak podobný sklon lahve jako je tomu při uložení ve sklepě, díky němuž zůstanou případné usazeniny na dně. U většiny červených vín, kromě těch jednoduchých a základních, je vhodné provést dekantaci. Bílá a růžová vína suchá, polosladká i sladká si nejlépe vychutnáte, budete-li je servírovat při teplotě 7 °C v nádobě s ledem nebo v chladícím obalu, aby nedocházelo k rychlému zteplání obsahu láhve. Velká silná bílá vína podávejte při teplotě 8 až 10 °C. Počítejte také s tím, že při servírování a následném nalití do skleniček stoupne teplota vína přibližně o 2° C.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik@aspen.pr