Vybíráme vína ke grilovaným masům

9. 8. 2017
Global Wines

Praha, 9. srpna 2017 - Ke grilování nepatří pouze pivo či cidery, opravdovým gastronomickým zážitkem může být správná kombinace grilovaného masa a vína. Víno vybírejte vždy podle připravovaného druhu masa.

Zde několik tipů od sommeliera Daniela Grégra z Global Wines:

Grilovaná krkovice

Torres Gran Sangre de Toro Reserva Tinto

Červené víno španělského vinařství Torres Gran Sangre de Toro má rubínově rudou, až neprůhlednou barvu. Ve vůni dominuje vyzrálé aroma džemu z černých třešní, lesního podloží a tymiánu. Chuť plynule navazuje na vůni a je podpořena sametovými tříslovinami.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 309 Kč.

Quinta das Carvalhas Tinto DOP

Červené víno portugalského vinařství Real Companhia Velha má intenzivní květinovou vůni s tóny zralého červeného a tmavého ovoce a koření. Má středně plnou chuť s tóny třešní, švestek, lékořice, s jemně kořenitým závěrem.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 289 Kč.

Grilovaná kotleta

Riesling Steinberger Qualitätswein trocken

Bílé víno německého vinařství Weingut Kloster Eberbach má příjemnou ovocnou vůni s tóny mirabelek a hrušek. Chuť je čistá a ovocná, s komplexní a minerální strukturou a jemnými tóny bylinek a koření. Komplexní a elegantní víno s vyváženou kyselostí a sladkostí a velmi suchým projevem.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 445 Kč.

Pinot Noir Marlborough

Novozélandské červené víno vínařství Villa Maria s výraznou, ovocnou a příjemnou vůní s odrůdovými tóny Pinot Noir a dotekem třešní. Chuť je čerstvá, ovocná s hezkou strukturou, dostatečnou tříslovinou a harmonickou kyselinou a dlouhým aroma peckovitého ovoce.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 475 Kč.

Grilovaný kuřecí prsní steak

Villa Antinori Bianco Toscana IGT

Bílé italské víno vinařství Antinori má svěží vůni s dotykem ananasu, broskví a mandlí. Středně plné víno s příjemnou kyselinou, která umocňuje pevnou kostru.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 285 Kč.

Grilovaná kuřecí stehna

Grauburgunder Qualitätswein trocken, Weingut Klumpp

Německé bílé víno vinařství Weingut Klumpp má čerstvou, svěží, čistou a odrůdově typickou vůni s náznaky čerstvého jablka a angreštu. Chuť je přímá, jednoduchá, minerální a šťavnatá s příjemně říznou kyselinou a středně dlouhým závěrem. Výrazný dotek šťavnatých červených jablek podtrhuje ovocnou chuť celého vína.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na www.global-wines.cz  za 385 Kč.

Více tipů na vína ke grilovaným masům zde: www.global-wines.cz/grilovani

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik@aspen.pr