JavaDays 2017 - nová Java 9 a mnoho dalších novinek

6. 10. 2017
Gopas

Praha, 6. října 2017 – Pro IT odborníky připravil Gopas na letošní podzim druhý ročník konference věnované speciálně platformě Java. Mluvit se zde bude samozřejmě o nové verzi Java 9, ale i o řadě dalších témat. Konference proběhne v Praze ve dnech 13. a 14. listopadu.

Konference JavaDays odstartovala v loňském roce úspěšně, proto se vývojáři mohou letos v polovině listopadu těšit na její druhý ročník. Jedná se o jedinečnou dvoudenní akci zaměřenou speciálně na Java komunitu, která je největší událostí svého druhu u nás. Nabídne nejucelenější přehled novinek o Javě, nejpoužívanější platformě v podnikovém prostředí, ale také o novince, programovacím jazyku Kotlin. A také možnost potkat se s nejvýznamnějšími osobnostmi Java scény od nás i ze zahraničí – Jiřím Činčurou, Kamilem Ševečkem či s Jiřím Pinkasem. Jedinečná je také příležitost potkat se s ostatními vývojáři, programátory a Java nadšenci a navázat kontakty v této odborné komunitě.

„Java kraluje vývoji současných webových a mobilních podnikových aplikací a Javisté potřebují stejně pohodlný přístup k informacím jako programátoři na platformě Microsoft,“ konstatuje Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy Gopas. „Proto jsme se v loňském roce rozhodli uspořádat kromě TechEd-DevConu a HackerFestu i konferenci zaměřenou speciálně na platformu Java. A protože byl první ročník úspěšný, budeme s JavaDays pokračovat i v letošním roce.“

Na co budou zaměřené přednášky na JavaDays 2017? Řeč bude samozřejmě o nové verzi platformy a jazyka Java 9. Zastoupena ale budou samozřejmě i další témata – například informace o zajímavých nástrojích pro Java vývojáře, platformě vhodné pro Internet věcí, vývoji aplikací v cloudu nebo real-time web aplikacích. Připravený bude také line-up s nejznámějšími spíkry v Java komunitě a Ask the expert sekce pro konzultaci konkrétních problémů, které účastníky tíží v každodenní praxi.

Konference JavaDays je připravena na termín 13. a 14. listopadu 2017 a proběhne v prostorách Premiere Cinemas, VIVO! Hostivař. Na stránkách www.javadays.cz  postupně přibývají informace o konferenci, řečnících i tématech jednotlivých přednášek.

Partnery konference JavaDays 2017 jsou: společnost JetBrains  jako Platinum partner, Tieto jako Gold partner, Oracle jako Generální partner a Ness jako Odborný partner; exkluzivním mediálním partnerem je společnost Averia Ltd.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky@aspen.pr