Připravte se na budoucnost webových aplikací ve Windows

19. 6. 2018
Gopas

Praha, 19. června 2018 – Na konec června, konkrétně na 27. 6., připravila Počítačová škola Gopas ve spolupráci s Michalem Altair Valáškem akci, která bude zaměřená na .NET Core platformu. Jde o prostředí, které má nahradit klasický .NET a ve kterém se bude nadále odehrávat vývoj webových aplikací pro Windows, mobilních back-endů a IoT řešení.

„Platforma Microsoft .NET je stará zhruba patnáct let. I když se sada nástrojů pro vývoj aplikací inovovala a doplňovala, současným potřebám už přestává stačit, říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy Gopas. „Svět .NET platformy čeká zcela zásadní změna - utlumení klasického .NETu a příchod nové verze .NET Core. Ač byl vývoj .NET Core pomalý a nebudil ze začátku důvěru, současná verze 2.0 je životaschopná a promyšlená platforma,“ dodává Michal Altair Valášek.

Přechod z klasického .NETu na .NET Core ale není snadný, dá se svou náročností přirovnat k přechodu z Active Server Pages na ASP.NET. Proto Gopas pro IT profesionály od programátorů po CIO, kteří se zajímají o budoucnost webových aplikací na Windows, připravil jednodenní akci, na níž získají o .NET Core potřebné informace. Řeč bude také o budoucností kontejnerů, cloudových kontejnerových službách nebo nasazení DevOps pro .NET Core aplikace.

NET Core Summit je připravený na 27. 6. 2018, podrobné informace o akci jsou na stránkách www.coresummit.cz .

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr