Infinity Clinic

press-releases

Tiskové zprávy - Infinity Clinic

"Během lyžování dělejte přestávky a nezapomeňte se protahovat", radí MUDr. Michaela Tomanová

Tisková zpráva | Datum: 6. 12. 2018

Praha, 6. prosince 2018 - Lyžování je pohybově náročný sport, který zatěžuje pohybový aparát. I při rekreačním lyžování dochází k zapojení celého těla. Především dolních končetin, které musí tlumit přetížení vzniklé sjezdem a nerovnosti sjezdovky, a trupu, který se podepisuje na zpevnění těla a udržení rovnováhy. Je důležité u lyžování dodržovat vhodné přestávky a nepodceňovat strečink, abychom předešli bolestem.

Celá zpráva

Lyžařská sezona se blíží. Jak vhodně vybrat helmu a další bezpečnostní doplňky?

Tisková zpráva | Datum: 23. 11. 2018

Praha, 23. listopadu 2018 - Sjezdové lyžování je z bezpečnostního hlediska nejvíce rizikový zimní sport. Pokud se zrovna chystáte na hory, určitě nezapomeňte na správně seřízenou výbavu. S ohledem na bezpečnost se vyplatí také lyžařská přilba, chybu však neuděláte ani páteřním pásem a chrániči rukou a nohou.

Jak předcházet bolestem kloubů

Tisková zpráva | Datum: 30. 10. 2018

Praha, 30. října 2018 - Bolesti kloubů umí udeřit náhle a bez ohledu na věk. K nejproblémovějším patří kolenní, hlezenní a kyčelní klouby. Chcete-li předcházet zdravotním problémům, vyvarujte se nadměrnému přetěžování kloubů, hlídejte si váhu, dbejte na výživu a zdravý životní styl.

Celá zpráva

Je důležité starat se o svá chodidla. Nepodceňujte plantografická vyšetření

Tisková zpráva | Datum: 26. 10. 2018

Praha, 26. října 2018 - Chodidla jsou pro lidské tělo a jeho správné fungování velmi důležitá. Téměř veškerá lidská činnost je úzce či vzdáleně spojena s chodidly. Dolní končetiny a chodidla přenášejí veškeré zatížení lidského těla, podílejí se na zajištění rovnováhy, stability i tlumení nárazů. Našim chodidlům často nevěnujeme dostatečnou pozornost. Případné obtíže přecházíme, jako by se nic nedělo a věříme, že to samo přejde. Bohužel, tak tomu ve většině případů nebývá. Naopak, problémy se mohou zhoršovat, a přenášet i do dalších částí těla. Funkční nebo strukturální problém s chodidly se může projevit například bolestí páteře, a to ještě před tím, než začnou bolet nohy. Proto je důležité opravdu odborně vyšetřit celé pohybové ústrojí.

Nová rehabilitační klinika v Praze Infinity Clinic

Tisková zpráva | Datum: 23. 10. 2018

Pro všechny, kteří mají problém s pohybovým ústrojím a nechtějí trávit čas v přeplněných čekárnách v nemocnici

Praha, 23. října 2018 - Mezi nejčastější bolesti patří ty, které jsou spojeny s pohybovým ústrojím. Jedná se o bolest zad, krční páteře či kloubů. Proti bolesti bychom neměli bojovat za pomocí léků, ale především správným pohybem a cvičením, ideálně pod dohledem odborníků. Pro všechny ty, kteří nechtějí čekat frontu u lékaře, často v neútulném nemocničním prostředí, nebo ty, kteří chtějí pro svoje zdraví to nejlepší, je nově otevřena rehabilitační klinika v Praze - Infinity Clinic.

kontakt pro média: Iveta Nebesařová
email: iveta.nebesarova(@)aspen.pr