Infinity Clinic

Tiskové zprávy - Infinity Clinic

MUDr. Michaela Tomanová, primářka Infinity Clinic odpovídá na dotazy

Tisková zpráva | Datum: 20. 2. 2019

Trpím mírnou nadváhou a ráda bych se začala více hýbat. Poradila byste mi jak bezpečně sportovat i s pár kily navíc?

Praha, 20. února 2019 - Jedinci, kteří mají problémy s nadváhou, by se měli primárně věnovat aerobnímu tréninku s intenzitou odpovídající jejich fyzické kondici. Ideální je nízká či střední zátěž. Časově volte pohyb v rozmezí půl hodiny až hodiny dle úrovně jedince. Vyjma běžné chůze by se předně mělo jednat o aktivity, u kterých je možné odlehčení dolních končetin, jako jsou nordicwalking, jízda na kole či plavání. V posilovnách by poté mohly být využívány aerobní přístroje typu eliptický trenažér, veslovací trenažér nebo rotoped.

Celá zpráva

Jak poznat syndrom karpálního tunelu?

Tisková zpráva | Datum: 15. 2. 2019

Praha, 15. února 2019 - Syndromem karpálního tunelu jsou ohroženi především lidé, kteří často pracují s počítačovou myší, nebo ti, kteří v zaměstnání vykonávají stereotypní práci spojenou s  držením předmětů, jejich úchopem  a s vibracemi. Dojít k němu může také například po úrazu zápěstí nebo zánětu šlach a vazů v této oblasti. Mezi typické projevy patří bolesti v zápěstí, které doprovází brnění, necitlivost a ztuhlost. Dále dochází i k oslabení drobných svalů rukou a ke zhoršení jejich obratnosti.

Celá zpráva

Pozor na časté bolesti zad u dětí

Tisková zpráva | Datum: 24. 1. 2019

Nepodceňujte varovné signály

Praha, 24. ledna 2019 - Bolest zad je častý problém, se kterým se běžně setkáváme u dospělých. Stále častěji se ale objevuje i u dětí a hlavně dospívajících. Z některých průzkumů vyplývá, že třetina až polovina dospívajících se již setkala s bolestí zad.  Pokud se u dětí neřeší včas potíže s páteří, v dospělosti již může být obtížné problémy odstranit.

Celá zpráva

Jak bezpečně chodit po náledí a nezranit se?

Tisková zpráva | Datum: 14. 1. 2019

Praha, 14. ledna 2019 - Během mrazivého počasí je častým problémem zledovatělý povrch, který může při neopatrné chůzi způsobit nehezké pády. Jak bezpečně chodit na ledovce, poradí odbornice na pohybové ústrojí primářka MUDr. Michaela Tomanová z Infinity Clinic.

Celá zpráva

Jak správně odklízet sníh, aby nebolela záda?

Tisková zpráva | Datum: 4. 1. 2019

Praha, 4. ledna 2019 - Mnoho lidí se v zimě nevyhne odklízení sněhu. Pokud není člověk fyzicky zdatný a trénovaný, může si při špatné technice způsobit bolesti zad či nepříjemné zranění.

Jak ale odklízet sníh, abychom si neublížili? Abyste se při odklízení sněhu nenadřeli a nezatěžovali svoji páteř, je třeba dbát především na správné držení těla při práci a vždy dodržet správný postup. MUDr. Michaela Tomanová z pražské Infinity Clinic radí, jak na to.

kontakt pro média: Iveta Nebesařová
email: iveta.nebesarova(@)aspen.pr