Vybíráme novou postel. 3 důvody, proč zvolit kontinentální

8. 12. 2015
Johann Malle

Praha, 8. prosince 2015 - Když se řekne kontinentální postel, většina z nás neví, co si pod tímto pojmem představit. Jedná se přitom o velmi pohodlné kompletní lůžko s vysokým násedem, zajišťující vysoký komfort během spánku. Postele tohoto typu jsou oblíbené především ve Skandinávii a ve Spojených státech, které jsou zároveň kolébkou těchto postelí. Jejich unikátnost spočívá především ve speciální konstrukci a vrstvení jednotlivých komponentů. Více o kontinentálních postelích prozradí Jakub Šoufek ze společnosti Johann Malle, která se výrobou těchto postelí zabývá.

Speciální konstrukce

„Začněme rámem postele, neboli box springovou základnou, který je tajemstvím dokonalosti kontinentálních postelí. Boxy se speciálními pohyblivými pružinami jsou precizně umístěny do rámu postele tak, že zaručují dnu pod samotnou matrací dokonalý komfort poddajnosti a přesnou práci s hmotností i správným protitlakem k ležící osobě. Oproti klasické rámové posteli s pevným dnem je spaní na box springové posteli opravdovým zážitkem,“ říká Jakub Šoufek z Johann Malle.

Druhou a velmi podstatnou složkou kontinentálních postelí je samotná matrace, která leží celým svým rozměrem na box springové základně. „ U kontinentálních postelí Johann Malle volíme speciální vyšší matrace s taštičkovými pružinami, které jsou komplexně vyrobeny z přírodních materiálů, jež dodají posteli ještě vyšší komfort a lepší vlastnosti. Takovými materiály jsou např. mýkaná bavlna pro dokonalý jemný pocit a správnou savost nežádoucí vlhkosti, dále pravé koňské žíně, které zajistí lůžku správné mikroklima (neboli v zimě zahřejí a v létě ochladí a odvedou nežádoucí vlhkost), přírodní latex – kaučukové mléko, které matracím propůjčuje jemnost a vysokou prodyšnost spojenou s dlouhou životností,“ dodává Jakub Šoufek.

Snadné vstávání

Speciální výška postele, která je u kontinentálních postelí 70 cm a více, usnadňuje uléhání i vstávání z postele. Vyšší postele tak ocení nejen senioři a lidé, kteří mají problémy s pohybovým aparátem, ale i všichni ostatní, kteří pocítí její výhody především během ranního vstávání, kdy je zvednutí ze sedu přirozenější a pohodlnější.

Kvalitnější spánek a čistší vzduch

Díky speciální konstrukci si během noci tělo lépe odpočine, protože jeho váha je rovnoměrně rozprostřena a zároveň odpružena. „Ke kvalitě spánku přispěje i větší čistota vzduchu - na klasické nízké posteli totiž ležíte blíže u země, kde se drží prach, a kterého tak během spánku nadýcháte více než na posteli kontinentální,“ uzavírá Jakub Šoufek z Johann Malle.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr