Kimberly-Clark Professional

Společnost Kimberly-Clark a její známé globální značky jsou nepostradatelnou součástí života lidí ve více než 150 zemích. Denně 1,3 miliardy lidí – téměř čtvrtina světové populace – spoléhá na řešení péče o zdraví, hygienu a pohodlí na cestách, které poskytují značky toaletních papírů a papírových ručníků KLEENEX a SCOTT, utěrek WYPALL a KIMTECH, na ochranné pomůcky KLEENGUARD a čistící přípravky KIMCARE. Kimberly-Clark má prvenství nebo druhou pozici na trhu ve více než 80 zemích. Máte-li zájem o nejnovější zprávy o společnosti K-C a další informace o 135leté historii inovací společnosti, navštivte web www.kimberly-clark.com a www.kcprofessional.com.

press-releases

Tiskové zprávy - Kimberly-Clark Professional

2 miliony dnů ročně stráví zaměstnanci na neschopence kvůli úrazům Pracovníci nevědí, na jaké ochranné pomůcky mají od firem nárok

Tisková zpráva | Datum: 6. 3. 2013

Praha, 6. března 2013 – Desítky tisíc pracovních úrazů ročně a více než dva miliony dnů, které lidé stráví na neschopence. To je důsledek benevolentního přístupu českých firem i zaměstnanců k bezpečnosti práce. Zkušenosti odborníků navíc ukazují, že mnozí pracovníci netuší, na jaké osobní ochranné pracovní prostředky mají od zaměstnavatele nárok.  Výbavu si pořizují ze svého, mnohdy pod hrozbou neoprávněné pokuty. V momentě, kdy chtějí podat zaměstnanci stížnost, neví, na koho se mají obrátit.

Novinkové produkty Kimberly-Clark Professional

Tisková zpráva | Datum: 26. 2. 2013

Praha, 26. února 2013 – Dva novinkové produkty nyní uvádí na trh společnost Kimberly-Clark Professional, lídr v oblasti ochrany zdraví, bezpečnosti a hygieny pracovního prostředí.  Jde o prodloužené rukavice a vylepšený ochranný oděv s antistatickými vlastnostmi. Obě produktové novinky najdou uplatnění například v chemickém a potravinářském průmyslu.

Celá zpráva

Chřipková epidemie. Na co si dát pozor v kanceláři.

Tisková zpráva | Datum: 21. 1. 2013

Praha, 21. ledna 2013 –Do Česka dorazila chřipková epidemie, počet nemocných pacientů roste. Do nejohroženější skupiny lidí patří mladá a střední generace, obézní lidé, těhotné ženy, astmatici, diabetici nebo osoby s poruchou imunity. Onemocnět můžete docela snadno i v zaměstnání. Vyplatí se proto dodržovat několik preventivních zásad, kterými omezíte šíření chřipkových virů v běžném kancelářském prostředí.

Celá zpráva

Firmy šetří na ochranných pracovních prostředcích pro zaměstnance - Pracovníci nevědí, na co mají od zaměstnavatele nárok

Tisková zpráva | Datum: 8. 1. 2013

Praha, 8. ledna 2013 - Nedostatečný důraz na používání ochranných prostředků při práci je českým evergreenem. Malé a střední české firmy jsou v otázce bezpečnosti práce velice benevolentní, zvláště pak ve stavebnictví, které patří k nejrizikovějším odvětvím. Podnikatelé však tuto problematiku bagatelizují napříč všemi segmenty, častokrát z ekonomických důvodů. Svoji roli zde sehrává i nedostatečná informovanost samotných zaměstnanců. Důsledkem jsou pak desítky tisíc pracovních úrazů ročně a více než dva miliony dnů, které lidé stráví na neschopence.

Celá zpráva

První ročník soutěže PROFESIONÁL BOZP má vítěze - Ocenění získal Tomáš Neugebauer z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

Tisková zpráva | Datum: 28. 11. 2012

Praha, 28. listopadu 2012 – Důležitost bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) nelze podceňovat. Každé 3 a půl minuty zemře v Evropě jeden člověk na následky pracovního úrazu nebo nemoci z povolání. Zlepšování pracovního prostředí je také jedním ze základních cílů společnosti Kimberly-Clark Professional, která byla generálním partnerem 1. ročníku národní soutěže PROFESIONÁL BOZP, jejímž historicky prvním vítězem se stal Tomáš Neugebauer z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr