KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL zvolila pro svoji certifikaci FSC

7. 10. 2009
Kimberly-Clark Professional

Praha, 7. října 2009 - Společnost KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL, přední dodavatel výrobků pro osobní ochranu zdraví, bezpečnost a hygienu v pracovním prostředí, chápe, že způsobem, jakým dnes využíváme zdroje, utváříme zítřejší svět. Jako organizace prověřuje celý životní cyklus svých výrobků od zdroje až po likvidaci a vždy se snaží nacházet nové způsoby snížení množství přírodních zdrojů, které využívá.

Společnost KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL se zavázala k odpovědnému získávání dřevního vlákna a udržitelnému využívání všech přírodních zdrojů. Pracuje na tom, aby mohla zajistit, že veškeré dřevní vlákno, které společnost používá, pochází z lesů spravovaných udržitelným způsobem a organizace Greenpeace ji také nedávno uznala za společnost, která přijala jedny z nejpokrokovějších zásad na světě pro získávání dřevního vlákna. Cílem společnosti je získávat 100 % dřevního vlákna od dodavatelů, kteří vlastní certifikát na svoje lesní hospodářství nebo na získávání dřevního vlákna.

Společnost dává přednost dřevnímu vláknu certifikovanému podle FSC , je-li dostupné, splňuje-li požadavky kladené na výrobek a odpovídá-li podmínkám konkurenčního tržního prostředí.

Společnost KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL získala certifikát zpracovatelského řetězce FSC (Forest Stewardship Council - FSC) pro všechny své evropské závody.

Tento významný mezník, který zdůrazňuje širší závazek společnosti k trvalé udržitelnosti zdrojů, znamená, že papírové výrobky - včetně některých papírových výrobků KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL prodávaných pod značkou KLEENEX a SCOTT - budou na obalech označeny logem FSC.

Toto označení znamená, že dřevní vlákno použité k výrobě certifikovaných výrobků pochází z dobře spravovaných lesů s certifikací FSC a / nebo recyklovaného vlákna získaného z post-spotřebitelské recyklace. Certifikace zpracovatelského (spotřebitelského) řetězce FSC vyžaduje kontrolní systémy, kterými se:

• doloží, že se jedná o dřevo s certifikátem FSC tak, jak prochází dodavatelským řetězcem a tím poskytne základní spojení mezi lesem, ze kterého vlákno pochází, a výrobkem, který je z něho vyroben
  • zajistí, aby dřevo, které není opatřeno certifikátem FSC, nepocházelo z kontroverzních zdrojů
  • zajistí, aby byly prověřeny zdroje recyklovaného vlákna a úrovně post-spotřebitelské recyklace

Podle Lisy Morden, vedoucí pro globální udržitelnost společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL, pomůže přijetí certifikace FSC zákazníkům identifikovat, vybrat a zakoupit výrobky více odpovídající udržitelnému rozvoji. „Naše výrobky označené logem FSC byly prověřeny nezávislým akreditovaným certifikátorem a označeny za splňující podmínky certifikace zpracovatelského (spotřebitelského) řetězce,” popisuje Lisa Morden. „To znamená, že přesto, že společnost KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL má jedny z nejpokrokovějších metod získávání dřevního vlákna, nemusíte se spoléhat pouze na naše vyjádření,” dodává.

Dále uvedla: „Počet výrobků označených logem FSC pořád roste a stále více lidí by je mělo uznávat jako klíčovou součást výrobních plánů vaší společnosti, šetrnějších k životnímu prostředí. Dostanete kvalitu značek KLEENEX a SCOTT, které znáte a kterým důvěřujete, společně s jistotou, že suroviny pocházejí ze zdrojů nejvyšší kvality. Certifikát FSC je vynikajícím prostředkem jak zajistit, aby dřevní vlákno použité ve výrobcích, které kupujete, pocházelo ze zdrojů, které jsou spravovány s ohledem na lidi, přírodu a životní prostředí.”

Andre de Freitas, výkonný ředitel FSC, k tomu dodává: “Jsme velice potěšeni a povzbuzeni rozhodnutím společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL používat dřevní vlákno s certifikací FSC, jakož i jejími snahami používat dřevní vlákno s certifikátem FSC v dodavatelském řetězci.

„V posledních letech rychle rosteme a vyvíjíme se a s radostí vítáme tento obrovský přínos aktivní podpory FSC a odpovědného lesního hospodářství po celém světě. Tento závazek společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL posiluje po celém světě rostoucí povědomí a poptávku po výrobcích s certifikací FSC. Naším závazkem zůstává zajištění důvěryhodnosti certifikace FSC, abychom podpořili tuto investici učiněnou společností KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL,“ vysvětluje Andre de Freitas.

Pohyb směrem k certifikaci FSC je pouze jedním důležitým aspektem širšího programu udržitelnosti společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL, nazvaného ‘Reduce Today, Respect Tomorrow’.

Reduce Today, Respect Tomorrow, (Dnes snižujeme spotřebu, protože respektujeme zítřek) vyjadřuje přístup společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL k tématu trvalé udržitelnosti. Začíná pochopením toho, že způsobem, jakým dnes využíváme zdroje, utváříme náš zítřejší svět. To nás vedlo k tomu, že jsme se zaměřili na snížení spotřeby ve všech fázích životního cyklu našich výrobků - od návrhu a výroby až po distribuci a likvidaci. Snížení spotřeby je klíčem ke snížení vlivu našeho působení i činnosti našich zákazníků na životní prostředí. Stalo se také rozhodujícím v získání naší pozice lídra podle světového indexu trvalé udržitelnosti Dow Jones Sustainability Index v pěti letech po sobě.

Pro další informace navštivte www.kcprofessional.czwww.evolutionofcare.com.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr