Značka JACKSON SAFETY se stala globální značkou KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL pro všechny kategorie ochranných pomůcek

27. 4. 2010
Kimberly-Clark Professional

Praha, 27. dubna 2010 - Po loňské akvizici společnosti Jackson Safety Products, Inc. pokračuje KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL* v evropské části integrace obou podniků zařazením značky JACKSON SAFETY* do svého globálního portfolia značek. Rebranding současných osobních ochranných prostředků na značku JACKSON SAFETY* v Evropě začal v dubnu 2010 a bude pokračovat do roku 2012. Všechny nové produktové inovace ponesou jméno JACKSON SAFETY*.

Prvním výrobkem, který se bude prodávat pod značkou Jackson Safety, jsou nové rukavice JACKSON SAFETY* G60 PURPLE NITRILE*, které jsou vhodné pro práci při zpracování kovů, manipulaci s ostrými předměty a automobilovou montáž. Rukavice odolné proti pořezání jsou ojedinělé a na současném trhu bezkonkurenční. Pouze rukavice specifické na pravou a levou ruku odolné proti pořezání se základem Dyneema® mají včleněné nitrilové špičky prstů a výstupky na dlani a hřbetu ruky, což zlepšuje uchopení a efektivitu při práci. Výsledkem je rukavice, která vydrží déle než podobně navržené výrobky v poměru 10 k 1 vzhledem k pevnosti otěru. Výrobek tak nabízí velmi silný argument pro rozumné využití nákladů.

„Akvizice Jackson Safety je v souladu s naší globální obchodní strategií, jejímž cílem je zrychlit růst vysoce profitabilních řešení pro pracoviště,“ vysvětluje Jan Spencer, prezident společnosti Kimberly-Clark Professional. Jackson Safety přináší společnosti Kimberly-Clark Professional mnoho silných stránek, mimo jiné i výborné produktové portfólio a velmi zkušený tým obchodníků. To nám umožňuje efektivněji zaměřit zdroje na podporu růstu v segmentu bezpečnosti zvýšením počtu marketingových a obchodních pracovníků, zatímco ostatní týmy nám pomohou udržet naši vedoucí pozici a rozvíjet naše tradiční segmenty hygieny a utěrek.“

Účelem posílení značek KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL* bylo zjednodušit partnerům prodej segmentu ochranných pomůcek a zákazníkům jasně identifikovat tyto produkty a učinit je tak prvním výběrem v segmentech osobní ochrany, sváření a průmyslových stíracích řešení.

Jackson Products, Inc., v průmyslu známější pod jménem Jackson Safety, je vedoucím poskytovatelem svářečských ochranných prostředků, vybavení pro osobní ochranu a pracovních ochranných produktů. Značka JACKSON SAFETY* je zástupcem ergonomických integrovaných produktových řešení navrhnutých pro lidi s komfortem a stylem s cílem zvýšit jejich užívání a využít go-to-market schopnosti, které poskytují základní ochranné řešení, chrání zaměstnance a zvyšují jejich produktivitu.

Jackson Safety, založená roku 1933, je soukromou společností se sídlem v americkém Fentone (stát Missouri) a má přibližně 400 zaměstnanců. Je vedoucím výrobcem svářečských helem a širokého spektra ochranných pomůcek, rozdělených do tří skupin:

Bezpečnost při sváření

• Svářečské helmy

• Ochranné masky na tvář

• Přikrývky

• Závěsy

Bezpečnost na pracovišti:

• Výstražné kužely

• Barikády

• Značky

• Stroboskopy

Vybavení pro osobní ochranu:

• Ochranné brýle

• Helmy

• Ochranné vesty

• Ochranné oděvy

V USA je Jackson na 1. místě mezi výrobci produktů pro bezpečnost při sváření a ochranu na pracovišti a na čelních místech v oblasti vybavení pro osobní ochranu. Více informací o společnosti Jackson Safety najdete na webových stránkách www.JacksonSafety.com.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr