Lightway

press-releases

Tiskové zprávy - Lightway

Pusťte domů více světla. Pomohou světlovody. Z čeho jsou vyrobeny a podle čeho se při výběru orientovat?

Tisková zpráva | Datum: 1. 10. 2019

Praha, 1. října 2019 - Proč doma přes den svítit žárovkami, když můžete využívat denní světlo? Do tmavých částí místností jej snadno přivedete pomocí světlovodů. Na co se při jejich výběru zaměřit, poradí Jakub Brandalík ze společnosti Lightway.

Ideální funkcí světlovodů je přivést do místnosti co nejvíce denního přirozeného světla. Praxe je však často taková, že zvolením nevhodných materiálů světlovody nefungují tak, jak by mohly. Světlovody v principu tvoří tři hlavní části: střešní sběrač světla – nejčastěji kopule, dále tubus, kterým je světlo vedeno a pak rozptylovač světla v místnosti. Na kvalitu všech těchto složek je třeba při výběru brát zřetel.

Celá zpráva

Jste unavení a ve stresu? Na vině může být nedostatek denního světla

Tisková zpráva | Datum: 16. 9. 2019

Praha, 16. září 2019 - Světlo ovlivňuje řadu fyziologických procesů v našem těle. Lidský organismus však rozlišuje, zda jsme vystaveni slunečnímu svitu nebo umělému osvětlení. Denní světlo má na naše tělo blahodárné účinky, pokud ale celé dny sedíme v místnostech pod umělým světlem žárovek nebo zářivek, odrazí se to na našem zdraví. Nejčastějšími příznaky jsou únava, bolest a pálení očí, stres a bolesti hlavy.

Celá zpráva

Od příštího roku si již nepostavíme rodinný dům, ve kterém se zbytečně plýtvá energiemi. Řešením může být fotovoltaika

Tisková zpráva | Datum: 10. 9. 2019

Praha, 10. září 2019 – Nová právní úprava energetické náročnosti budov, kterou nařizuje evropská směrnice, si již od příštího roku vyžádá řadu novinek. Počínaje rokem 2020 by měly být všechny nové budovy včetně rodinných domů postavené v zemích EU energeticky téměř nulové. Tuto povinnost pak splňují především tzv. pasivní a nízkoenergetické domy, které mají minimalizovanou spotřebu energie, zejména na vytápění a ohřev vody, ale i na chlazení, úpravu vzduchu větráním a klimatizací i energii na osvětlení. Nové zákony se dotknou i majitelů stávajících nemovitostí, kteří při prodeji budou muset prokázat energetickou náročnost budovy.

Krátké dny, pochmurno a špatná nálada. 3 tipy, jak zahnat podzimní deprese

Tisková zpráva | Datum: 27. 8. 2019

Praha, 27. srpna 2019 – Každým dnem se rychleji stmívá a načerpané letní energie ze slunce pomalu ubývá. Na náladě nám nepřidá ani čas, který přes den trávíme zavřeni v budovách, ať už v kancelářích, halách, obchodech, školách nebo doma. Na práci nám zde pak často svítí umělé osvětlení, které může narušovat náš přirozený biorytmus těla a tím naše deprese a stres ještě prohlubovat. Braňte se špatné náladě a únavě, pomohou vitamíny, sport i trávit více času na denním světle.

Celá zpráva

Jak přivést světlo do interiéru

Tisková zpráva | Datum: 1. 8. 2019

Praha, 1. srpna 2019 - Volba denního i umělého osvětlení v interiéru je nedílnou součástí každého projektu. Ať už se jedná o novostavbu, rekonstrukci nebo jen drobné úpravy. Vhodně zvolené světlo má vliv na atmosféru celého interiéru, může vyzdvihnout architektonické prvky místnosti nebo rozdělit místnost na různé zóny podle jejich využití.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr