Lightway

press-releases

Tiskové zprávy - Lightway

Jak přivést světlo do interiéru

Tisková zpráva | Datum: 1. 8. 2019

Praha, 1. srpna 2019 - Volba denního i umělého osvětlení v interiéru je nedílnou součástí každého projektu. Ať už se jedná o novostavbu, rekonstrukci nebo jen drobné úpravy. Vhodně zvolené světlo má vliv na atmosféru celého interiéru, může vyzdvihnout architektonické prvky místnosti nebo rozdělit místnost na různé zóny podle jejich využití.

Celá zpráva

Designové rozptylovače denního světla ze světlovodů

Tisková zpráva | Datum: 18. 7. 2019

Praha, 18. července 2019 - Světlovody sbírají denní světlo na střeše, fasádě, terase nebo třeba na chodníku či zelené střeše. Následně jej pak vedou vysoce reflexním tubusem přímo do interiéru, který potřebujete prosvětlit. Konec tubusu je opatřen skleněným rozptylovačem světla (difuzérem), který světlo rovnoměrně rozptyluje do prostoru tak, aby neoslňovalo.

Celá zpráva

Světlo má zásadní vliv na naše zdraví i duševní pohodu. Umělé osvětlení narušuje přirozený biorytmus organismu. Velmi citlivé jsou na to děti

Tisková zpráva | Datum: 15. 7. 2019

Praha, 15. července 2019 - Nesoustředěnost a nepozornost u dětí mohou být vyvolány nejen psychickou poruchou, ale také nevhodným výběrem osvětlení a vlivem tzv. modrého světla, které vyzařuje televize a moderní elektronika, především pak notebooky, tablety či chytré telefony. Podle nedávných údajů Českého statistického úřadu tráví jen na internetu 15 % dětí 5 a více hodin denně, 2-3 hodiny denně pak 39 % dětí. Taková dávka záření může mít negativní vliv nejen na psychiku, ale může způsobovat také poruchy spánku a celkově podlamovat zdraví.

Celá zpráva

Jak snížit vedro v rozpálených bytech a domech v létě? Kudy se do místnosti dostává nejvíce tepla?

Tisková zpráva | Datum: 26. 6. 2019

Praha, 26. června 2019 – Léto, jedno z nejoblíbenějších ročních období, které ale snadno promění váš byt či dům v neobyvatelnou pec. Na vině jsou hřejivé sluneční paprsky, které se dostanou skrz okna, ale i zdi nebo světlíky. Kudy do místnosti proniká nejvíce tepla a jak snížit teplotu v interiéru na přijatelnou hranici?

Celá zpráva

Lightway udělal z České republiky velmoc a vyváží přirozené světlo do celého světa

Tisková zpráva | Datum: 20. 6. 2019

Praha, 20. června 2019 – Ryze česká společnost Lightway vyrábí patentované křišťálové světlovody, generuje roční obrat přes 40 mil Kč a vyváží do celého světa včetně nejvyspělejších lokalit. Světlovody pro ni designuje potomek slavného rodu Stradivari i studio Olgoj Chorchoj. Na rok 2019 plánuje instalovat na 5 tis. světlovodů a po expanzi na trhy Abu Dhabi, Bahrainu či USA se chce zaměřit i na další trhy. Největší růst v počtu instalací světlovodů v poslední době zaznamenávají vedle bytů, rodinných domů také kancelářské budovy, školy a školky.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr