Lightway

press-releases

Tiskové zprávy - Lightway

Únor patří mezi nejdepresivnější měsíce roku. Vrcholí zimní deprese z nedostatku světla a slunce

Tisková zpráva | Datum: 13. 2. 2020

Praha, 13. února 2020 - Dlouhá zima, nedostatek světla a chmurné počasí má vliv nejen na lidský metabolismus, ale odráží se také na psychice. Řada lidí tak během dlouhé zimy trpí depresemi, přejídáním a přibíráním na váze.  Během února pak únava i špatná nálada vrcholí, daří se chřipkám i nachlazením, imunita je oslabená.

Celá zpráva

Máte doma málo denního světla? Řešení může být snazší, než si myslíte

Tisková zpráva | Datum: 30. 1. 2020

Praha, 30. ledna 2020 - Světlovody projasní rodinné domy i byty. Světlo dokáží „pochytat“ a vést do interiéru téměř odkudkoliv a kdekoliv. Jak na to radí Jakub Brandalík ze společnosti Lightway, která se instalací světlovodů zabývá v ČR i v zahraničí.

Celá zpráva

Pod svitem žárovek od útlého věku

Tisková zpráva | Datum: 28. 1. 2020

Přestože množství světla v mateřských a základních školách upravují hygienické normy, v praxi bývá denního světla málo a dětem na hraní i práci svítí umělé osvětlení. To na ně může mít dlouhodobě negativní vliv.

Praha, 28. ledna 2020 - Světlo z žárovek se ve školách i školkách, které nemají dostatek denního světla, využívá i za bílého dne. Přehnané množství umělého osvětlení ale může mít negativní vliv na dětské zdraví i psychiku. Školy proto hledají stále nová řešení, jak světlo ve třídách zlepšit. Kromě speciálních žárovek využívají i možnost přivést přirozené denní světlo prostřednictvím světlíků, zvětšováním oken a instalací světlovodů.

Celá zpráva

Český výrobce světlovodů Lightway vyrostl o 63 %. Tahounem je export do arabských zemí

Tisková zpráva | Datum: 10. 1. 2020

Praha, 10. ledna 2020 – Český výrobce světlovodů Lightway vygeneroval v roce 2019 obrat přes 65 mil Kč a meziročně vyrostl o 63 %. Na rok 2020 plánuje posílit pozice zejména na arabských a amerických trzích. Světlovody, které jsou založeny na patentovaném řešení a použití českého křišťálu, vyváží Lightway nejvíce do zemí Evropské unie, na Blízký východ a do USA.

Celá zpráva

Syndromem nemocných budov trpí až tři čtvrtiny pracovišť

Tisková zpráva | Datum: 27. 11. 2019

Praha, 27. listopadu 2019 - Únava, nižší efektivita a horší pracovní výsledky, takové jsou důsledky nevhodného pracovního prostředí pro zaměstnance. Na vině nebývá jen neútulný prostor nebo nedostatek zeleně, ale také špatné osvětlení pracoviště. Nedostatek světla může mít navíc dopad nejen na kvalitu pracovních výsledků, ale také na zdraví zaměstnanců. Existují přitom hygienické normy osvětlení, které přesně udávají, kolik světla potřebujeme pro určitý typ zaměstnání.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr