MIBCON získal 50 % ve společnosti SGEN it

2. 8. 2018
MIBCON

Praha, 2. srpna 2018 – MIBCON, významná česká skupina firem v oblasti podnikových IT řešení, vstoupila do společnosti SGEN it zaměřené na platformu SAP Solution Manager. Skupina MIBCON se tak rozšířila na šest společností.

MIBCON realizoval akvizici, díky které dále rozšiřuje portfolio svých služeb. MIBCON, a.s., je tak 50procentním spoluvlastníkem společnosti SGEN it, s.r.o., která je partnerem společnosti SAP se specializací na SAP Solution Manager a vývoj vlastních produktů spojených s tímto nástrojem.

„Jsme přesvědčeni, že v návaznosti na propojení MIBCON a SGEN it společně nabídneme více služeb pod jednou střechou. Věříme, že tato informace potěší především zákazníky, kteří se připravují na přechod na S/4HANA, a kterým tímto spojením budeme schopni nabídnout širší možnosti nejen při přípravě a plánování, ale i při vlastním přechodu,“ říká Ondřej Dědina, generální ředitel společnosti MIBCON.

SGEN it zároveň vyvíjí svá vlastní řešení, založená na dlouhodobé zkušenosti se SAP Solution Manager. Je to například produkt Smart User License Cockpit (SULC), což je komplexní nástroj pro monitoring a vyhodnocování aktivity uživatelů ve vazbě na SAP licence. SULC umožňuje analýzu nákladů na licence a jejich optimalizaci, zároveň usnadňuje přípravu na SAP licenční audit.

MIBCON a.s. v SGEN it reprezentuje Zdeněk Ira, jakožto její jednatel. Dalším jednatelem je Jiří Palát, který zároveň vlastní poloviční podíl v SGEN it.

Skupina MIBCON se tímto rozšířila na celkem 6 společností: MIBCON, MIBCON SK, MIBCON NDC, Designeo Creative, Greensoft a SGEN it. Dále je MIBCON menšinových účastníkem ve start-upu 33A+ zaměřujícím se na Průmysl 4.0.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr