Do Petrohradu za kulturními klenoty

17. 8. 2012
Neckermann Cestovní kancelář

Praha, 17. srpna 2012 Neckermann CK rozšířila nabídku eurovíkendů o Benátky východu, Petrohrad. Reaguje tak na zvýšený zájem klientů o krátké dovolené v evropských metropolích. Tento způsob cestování umožňuje hodit za hlavu cestovní horečku spojenou s vyřizováním ubytování a dopravou a vychutnat si opojnou atmosféru nejkrásnějších velkoměst.

Petrohrad, známý též pod označením Sankt-Petěrburg nebo Benátky východu, pro své četné kanály, které křižují město, vznikl takřka z přání jednoho člověka. Tím nebyl nikdo jiný než sám Petr I. Veliký. Jeho následníci díky svému zanícení obohatili Petrohrad o skvosty, jež dosáhly světového věhlasu. Architektonickou perlou je bezpochyby Zimní palác s překrásnými, zlatem zdobenými interiéry, který je též sídlem jedné z největších uměleckých světových galerií. Ermitáž ve svých sbírkách zahrnuje bezmála tři miliony uměleckých předmětů a za svůj vznik vděčí Kateřině II. Veliké. Kateřinský palác pro změnu přitahuje pozornost díky Jantarové komnatě. Jedná se o téměř dokonalou repliku unikátního daru pruského krále Bedřicha Viléma I. ruskému caru Petrovi I., který během druhé světové války rozebrala německá armáda. Jantarová komnata byla obnovena u příležitosti třístého výročí založení Petrohradu v roce 2003 a bylo na ní použito přes šest tun jantaru. Pokud se do Petrohradu vydáte v červnu či červenci budete svědky pověstných „Bílých nocí“, kdy den trvá téměř nepřetržitě. Jen po půlnoci se krátce zešeří a obloha se promění v malířskou paletu plnou barev. Vychutnat si je můžete „noční“ procházkou městem nebo při posezení v četných pouličních kavárnách.

Eurovíkend v Petrohradě nabízí Neckermann CK od  15. - 18. 09. 2012 za 13 990 Kč. Na místě strávíte 3 noci a ubytování je zajištěno ve 4 hvězdičkovém hotelu Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr