Dveřní kamerové kukátko vám přenese obraz zloděje rovnou do mobilu. Své děti i rodiče-seniory můžete chránit na dálku

22. 2. 2013

Praha, 22. února 2013 – Chcete-li zvýšit zabezpečení svého obydlí, zkombinujte certifikované bezpečnostní dveře s kamerou v kukátku. Toto opatření je vhodné pro kontrolu malých dětí, které nedosáhnou kvůli své výšce na běžné kukátko a nemohou zjistit, kdo stojí za dveřmi. Systém ocení i senioři, kteří se často stávají oběťmi nejrůznějších podvodníků a zlodějů. Vám přinese kamera v kukátku klid a pohodlí. I na dálku totiž budete vědět, koho máte před prahem, ať jste v daný okamžik v zaměstnání, nakupujete nebo jen sedíte v obýváku u televize.

Chráníte děti na dálku

Dveřní kukátko je praktické z hlediska ochrany vašich dětí. V momentě, kdy máte dítě samotné doma a zazvoní neočekávaná návštěva, můžete si nechat poslat obraz osoby za dveřmi na váš mobil. Teprve poté předáte potomkovi instrukce, zda může otevřít, protože jde například o vaši sousedku, nebo nemá raději otevírat vůbec, protože u dveří stojí pro vás neznámý člověk. „Potenciální zloděj může na vaše dítě vyvíjet psychický nátlak. S informacemi typu „nesu mamince dárek“ nebo „jsem opravář a potřebuji odjistit uzávěr vody ve vašem bytě,“ si nemusí váš potomek poradit. Obraz z dveřního kukátka na mobilu vám pomůže situaci lépe posoudit a adekvátně reagovat,“ říká Ivan Pavlíček, ředitel společnosti NEXT a odborník na komplexní zabezpečení domů a bytů.

Chráníte své důvěřivé rodiče

Kamerové dveřní kukátko pomůže také vašim rodičům. I senioři bývají mnohdy velmi důvěřiví a bezbranní vůči nejrůznějším trikům podvodníků a zlodějů, kteří se chtějí dostat do domu či bytu pod nejrůznějšími záminkami - často se vydávají za měřiče plynu nebo přichází s nabídkou cenově výhodnější elektřiny. „Senioři se bohužel nechávají snadno napálit a pustí si zloděje do domácnosti. Jakmile zjistí, že došlo ke krádeži, bývá obvykle pozdě. Policii navíc mnohdy nedokážou přesně popsat podobu pachatele. Kamerové dveřní kukátko však zachytí minimálně obličej zloděje, což může následně policistům napomoci k jeho rychlejšímu dopadení,“ říká Ivan Pavlíček, ředitel společnosti NEXT a odborník na komplexní zabezpečení domů a bytů.

Jak to funguje

V momentě, kdy zazvoní návštěva, přenese kamera dveřního kukátka obraz osoby stojící za dveřmi na malý LCD monitor, který máte připevněný na zdi. Výhodou kukátka je, že kamera pracuje s úhlem rybího oka 170°. Díky tomu monitoruje prostor v opravdu širokém záběru a zajišťuje zobrazení celého prostoru. Obraz z kukátka si můžete nechat přenášet také na vaši televizi nebo počítač, ať už se nacházíte kdekoli.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr