Trend poslední doby. Zabezpečovací Hi Tech doplňky

29. 1. 2015

Praha, 29. ledna 2015 - Lidé od bezpečnostních dveří neočekávají jen pasivní mechanickou ochranu majetku. V současné době jsou trendem také aktivní dveřní doplňky, mezi které patří čtečka otisku prstů a kamerové kukátko.

Čtečka otisku prstů

„Čtečka otisku prstů umožňuje, ve spojení s elektromotorickou vložkou nebo zámkem, odemknout dveře bez použití klíče, stačí pouze přiložit prst. Čtečka ve standardním zápustném provedení se instaluje přímo na křídle dveří. Lze však použít i verzi skrytou v madle dveří. Systém má paměť až na 99 otisků prstů,“ říká Ivan Pavlíček, výrobce bezpečnostních dveří NEXT. Výhodou čtečky je, že již nikdy nebudete muset řešit problém se ztracenými klíči. Vyhnete se zároveň riziku, že vám někdo okopíruje klíče nepatentovaných profilů.

Kamerové kukátko

Chcete-li zvýšit zabezpečení svého obydlí, zkombinujte certifikované bezpečnostní dveře s kamerou v kukátku. Toto opatření je vhodné pro kontrolu malých dětí, které nedosáhnou kvůli své výšce na běžné kukátko a nemohou zjistit, kdo stojí za dveřmi. Systém ocení i senioři, kteří se často stávají oběťmi nejrůznějších podvodníků a zlodějů. Kamera v kukátku Vám přinese klid a pohodlí. I na dálku totiž budete vědět, koho máte před prahem, ať jste v daný okamžik v zaměstnání, nakupujete nebo jen sedíte v obýváku u televize. A jak kukátko funguje? „V momentě, kdy zazvoní návštěva, přenese kamera dveřního kukátka obraz osoby stojící za dveřmi na malý LCD monitor, který máte připevněný na zdi. Výhodou kukátka je, že kamera pracuje s úhlem rybího oka 170°. Díky tomu monitoruje prostor v opravdu širokém záběru a zajišťuje zobrazení celého prostoru. Obraz z kukátka si můžete nechat přenášet také na vaší televizi nebo počítač, ať už se nacházíte kdekoli,“ vysvětluje Ivan Pavlíček, odborník na zabezpečení ze společnosti Next.

Více na www.next.cz

kontakt pro média: Šárka Lachoutová