Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Na co slyší zaměstnanci? Bonusy jsou fajn, ale dobrý plat táhne nejvíce

Tisková zpráva | Datum: 7. 11. 2018

Praha, 7. listopadu 2018 – Odborníci na lidské zdroje, kteří se dnes sešli u příležitosti největšího veletrhu práce v ČR Profesia days, se shodují v tom, že nábor a péče o zaměstnance v České republice v současné době vyžadují velmi aktivní a kreativní přístup ze strany HR; také že stále roste tlak na zvyšování mezd.

Celá zpráva

Veletrh Profesia days je příležitost získat inspiraci i kontakty pro lepší kariérní uplatnění

Tisková zpráva | Datum: 1. 11. 2018

Praha, 1. listopadu 2018 – Již za necelý týden, tedy ve dnech 7. a 8. 11., proběhne na výstavišti PVA EXPO PRAHA největší veletrh práce u nás - Profesia days 2018. Letos kromě stánků zajímavých zaměstnavatelů nabídne kariérní poradenství, rozsáhlou zónu věnovanou možnostem studia a práce v zahraničí i IT a start-up zónu. Po oba dny mají návštěvníci na veletrh vstup zdarma.

Celá zpráva

Jak se lišíme z pohledu trhu práce od Slovenska? Nabídka míst je podobná, na Slovensku jsou větší platové rozdíly mezi Bratislavou a regiony

Tisková zpráva | Datum: 26. 10. 2018

Praha, 26. října 2018 – Češi i Slováci si v těchto dnech připomínají 100. výročí vzniku společné Československé republiky. Již více než čtvrt století ale jdou obě republiky vlastní cestou, v čem si zůstáváme podobní? Analýza portálů Profesia a Platy v ČR a SR odhalila, jak vypadá porovnání z pohledu trhu práce.

Celá zpráva

IT odborníci sledují nabídky práce i v době, kdy ji aktivně nehledají

Tisková zpráva | Datum: 25. 10. 2018

Praha, 25. října 2018 – Zaostávání v informačních technologiích je kromě horší infrastruktury a nedostatku kvalifikované pracovní síly jedním ze tří faktorů, které nejvíce srážejí konkurenceschopnost České republiky, jak nedávno ukázala studie Světového ekonomického fóra (WEF). Podepisuje se na tom u nás chronický nedostatek IT odborníků na trhu práce?

Celá zpráva

Jaká témata rozvíří letošní HR days? Práce 4.0, reálná situace v odměňování v ČR i zaměstnávání cizinců

Tisková zpráva | Datum: 24. 10. 2018

Praha, 24. října 2018 – Odborný veletrh HR days  si vydobyl pozici akce, na které se scházejí k diskusi nad aktuálními problémy pracovního trhu odborníci z celé České republiky. I letos bude paleta probíraných témat široká – od trendů v odměňování a motivaci zaměstnanců, přes Práci 4.0 až po problematiku zaměstnávání zahraničních pracovníků.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr