Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Čeští zaměstnanci si nejčastěji nosí k obědu jídlo z domova

Tisková zpráva | Datum: 18. 10. 2017

Praha, 18. října 2017 – Podniková jídelna, restaurace, dovážková služba, blízký obchod… možností, jak v polední pauze dočerpat energii, je mnoho. Čeští zaměstnanci si ale nejčastěji nosí jídlo z domova, a tento trend se stále větší oblibou „domácího vaření“ spíše narůstá. To potvrdily i výsledky ankety na portálu Profesia.cz, kde tuto možnost uvedlo 38 %.

Studium a práce v zahraničí - poradí s nimi na Profesia days 2017

Tisková zpráva | Datum: 12. 10. 2017

Praha, 12. října 2017 – Novinkou letošního ročníku největšího veletrhu práce u nás Profesia days 2017 je sekce zaměřená na studium a práci v zahraničí. Veletrh proběhne ve dnech 25. a 26. října 2017 na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany, vstup pro návštěvníky je zdarma.

Celá zpráva

Potkejte se na veletrhu Profesia days se zaměstnavateli z ČR i ze zahraničí, kariérními poradci a zajímavými osobnostmi

Tisková zpráva | Datum: 6. 10. 2017

Praha, 6. října 2017 – Ve dnech 25. a 26. října 2017 se na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany koná největší pracovní veletrh v ČR Profesia days. Můžete zde zmapovat, jaké zajímavé pracovní pozice nabízejí zaměstnavatelé v ČR i zahraničí, prověřit své jazykové či jiné znalosti, promluvit si s odborníky a setkat se se zajímavými osobnostmi. Nebo rovnou získat novou práci, pokud vás ta stávající nenaplňuje. Vstup je pro všechny zdarma.

Celá zpráva

Strojírenství roste, v příštím roce se ale očekává stagnace

Tisková zpráva | Datum: 6. 10. 2017

Praha, 6. října 2017 – Strojírenský sektor v letošním roce mírně roste, pro příští rok ale lidé z oboru předpovídají zpomalení nárůstu nebo dokonce mírný pokles. Tahounem zůstává automobilový průmysl, který je stejně jako většina dalších oborů naší strojírenské výroby velmi závislý na vývozu. Proto jednu z příčin předpokládaného poklesu vidí odborníci v pravděpodobném posílení koruny. Jako mnohem závažnější se ale ukazují další důvody: především nedostatek volných pracovních sil, zvýšení platových nároků zaměstnanců a v neposlední řadě nutné investice do nových technologií – nástup tzv. Průmyslu 4.0.

O výši platu mluvíme, ale "potichu". 6 z 10 Čechů řekne blízkým, kolik vydělává

Tisková zpráva | Datum: 27. 9. 2017

Praha, 27. září 2017 – Otázka platu je v pracovně-právních vztazích zřejmě nejcitlivějším tématem diskusí. Většina zaměstnaných lidí totiž zastává názor, že informace o výši mzdy je soukromou záležitostí každého člověka. Navzdory tomu se ukazuje, že mnoho Čechů nejen že chce vědět, kolik vydělávají jejich kolegové, ale výši svého platu nemají problém sdělit své rodině, nebo známým. Dokazuje to průzkum platových portálů Paylab.com , které v ČR reprezentuje značka Platy.cz .

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova@aspen.pr