Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Většina lidí nemá finanční rezervu, fungují od výplaty k výplatě

Tisková zpráva | Datum: 25. 3. 2020

Praha, 25. března 2020 - Současná situace nás poučila o tom, že i když si jsme jistí, že o práci máme postaráno, realita nás může zaskočit. Mít finanční rezervu pro případ, že přijdeme o zdroj příjmu nebo nás postihnou neočekávané velké výdaje je proto důležité. Jak si v tomto ohledu stojíme? Podle výsledků nejnovější ankety na stránkách Profesia.cz více než polovina lidí žádný „finanční polštář“ nemá. 40 % respondentů uvedlo, že fungují od výplaty k výplatě, dalších 16 % dokonce s příjmem nevystačí a využívá kontokorent, kreditní karty nebo krátkodobé půjčky.

Celá zpráva

Jaké profese nejvíce ovlivní koronavirus?

Tisková zpráva | Datum: 20. 3. 2020

Praha, 20. března 2020 - Virus COVID-19 výrazně ovlivňuje naše životy, zcela převrací i trh práce. Současná situace uvrhla už stovky tisíc lidí do karantény, zavírají se provozovny, přerušuje výroba. Na které profese bude mít současná situace nejhorší dopad? A ve kterých oborech naopak zaměstnavatelé nabírají nové síly?

Zájem Slováků o práci v České republice klesá

Tisková zpráva | Datum: 25. 2. 2020

Praha, 25. února 2020 – Práce v České republice byla v posledních desetiletích pro Slováky atraktivní. Nelimitovala je jazyková bariéra a lákala vyšší úroveň mezd. České ministerstvo práce a sociálních věcí v minulých týdnech informovalo, že počet Slováků, kteří zde pracují, poprvé překonal hranici 200 tisíc. Tento trend ale nemusí dlouho vydržet. Analýza portálu Profesia dokazuje, že zájem Slováků o práci v České republice výrazně opadá.

Celá zpráva

Profesia days budou v Brně v dubnu již podruhé

Tisková zpráva | Datum: 19. 2. 2020

Praha, 19. února 2020 – Festival příležitostí Profesia days Brno připravuje společnost Profesia na 23. dubna 2020. Loňský první ročník na moravské půdě přilákal pozornost aktivních jedinců, kteří se zajímají o nové možnosti uplatnění a rozvoj své kariéry, i studentů, kteří mapují své šance na trhu práce. Letos bude nově součástí akce odborný veletrh HR days, který nabízí profesionálům z oblasti lidských zdrojů možnost získat informace o nejnovějších trendech v oblasti HR i možnost networkingu s kolegy a špičkovými odborníky z různých oborů.

Celá zpráva

Bankovnictví a pojišťovnictví jako etalon stability?

Tisková zpráva | Datum: 12. 2. 2020

Praha, 12. února 2020 – Obor bankovnictví podvědomě spojujeme se stabilitou, v současnosti se ale bude muset vyrovnat s řadou výzev. Jak jsou na tom zaměstnanci v tomto oboru? A platí stále, že mzdy jsou zde vyšší než průměrné?

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr