Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Nabídka stáží a trainee programů meziročně roste o desítky procent

Tisková zpráva | Datum: 7. 3. 2019

Praha, 7. března 2019 – Absolventi se stali skupinou, kterou si zaměstnavatelé předcházejí. Směřují na ně své marketingové aktivity, oslovují a navštěvují je na školách, nabízejí různé stipendijní a tréninkové programy. I když absolventi v současné době nemusejí chodit na stáže a brigády z toho důvodu, aby se při nástupu do svého prvního zaměstnání mohli prokázat nějakou praxí, vyhledávají je stále častěji. Firmy jim vycházejí vstříc také flexibilitou pracovní doby. Nabídka možností k získání cenné praxe pro studenty tak meziročně roste v řádu desítek procent.

Celá zpráva

Chybějí tisíce profesionálních řidičů. Problém je i jejich vysoký věkový průměr

Tisková zpráva | Datum: 25. 2. 2019

Praha, 25. února 2019 – Omezování spojů, problémy s dopravní obslužností celých regionů, přetížení stávajících zaměstnanců – to jsou jen některé dopady nedostatku řidičů v osobní přepravě. Bez profesionálů zajišťujících dopravu osob a zboží si náš současný život nedovedeme představit. Co stojí za dlouhodobým nedostatkem řidičů? A je možné tento problém vyřešit?

Celá zpráva

Festival příležitostí Profesia days se letos poprvé bude konat i v Brně

Tisková zpráva | Datum: 20. 2. 2019

Praha, 20. února 2019 – Profesia days za osm let své existence pomohly mnoha lidem najít práci, získat lepší místo nebo nasměrovat kariéru správným směrem. Letos poprvé se jako festival příležitostí budou konat i v Brně, a to 11. dubna 2019 na brněnském Výstavišti.

Celá zpráva

Chuť Čechů měnit zaměstnání je stále vysoká

Tisková zpráva | Datum: 12. 2. 2019

Praha, 12. února 2019 – Nedostatek volných lidí na trhu práce vede k tomu, že se lidé nebojí dát výpověď a jít za aktuálně výhodnější nabídkou. Obecná míra fluktuace se podle analýz pohybuje na úrovni 14 – 16 % a další čtvrtina lidí si práci aktivně hledá nebo o změně vážně uvažuje, jak vyplývá z údajů pracovního portálu Profesia.cz. Nejvyšší míru fluktuace vykazují obory jako marketing, reklama a PR či cestovní ruch a gastro. Práci nejčastěji mění lidé ve věkové skupině 20 –24 let.

Celá zpráva

Jaký podíl tvoří finanční bonusy v ročním platu zaměstnanců?

Tisková zpráva | Datum: 24. 1. 2019

Praha, 24. ledna 2019 – Platový portál Paylab (v ČR zastoupený značkou Platy.cz) analyzoval roční platy a výšku finančních bonusů pro jednotlivé úrovně pracovních pozic.

Finanční benefity jsou pro zaměstnance atraktivním přilepšením a při fixním platu dokáží výrazným způsobem navýšit roční příjem. Zaměstnavatelé je využívají pro motivaci zaměstnanců v průběhu kalendářního roku a také jako formu poděkování za odvedenou práci na konci fiskálního roku. Finanční benefity ale poskytují jen někteří zaměstnavatelé – velkou měrou to závisí na „kondici“ dané společnosti. V praxi jsou rozšířenější spíše nefinanční benefity.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr