Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Na firmy podnikající v gastronomii a cestovním ruchu dopadá koronavirová krize nejvíce

Tisková zpráva | Datum: 28. 5. 2020

Praha, 28. května 2020 – Propad tržeb v gastronomických a ubytovacích službách v důsledku koronavirové krize je obrovský. Odhad ztrát se pohybuje v desítkách miliard korun. Podle údajů Svazu obchodu a cestovního ruchu zaměstnává jen cestovní ruch v České republice kolem 240 tisíc lidí. Jaká je očekává budoucnost?

Celá zpráva

Nabídek práce v dubnu ubylo. Nejméně zpomalil nábor v retailu, energetice, IT a službách

Tisková zpráva | Datum: 13. 5. 2020

Praha, 13. května 2020 – Koronavirová infekce výrazně zmrazila trh práce v České republice. Analýza pracovního portálu Profesia.cz mapuje změny za poslední týdny.

Celá zpráva

Profese v první linii - nejen zdravotníci, ale i zámečníci nebo ostraha

Tisková zpráva | Datum: 8. 4. 2020

Praha, 8. dubna 2020 - Současná situace mnoha lidem převrací život, řada z nich doma hledá, čím by se zaměstnali, jiní pracují na hranici svých možností. Kromě zdravotníků, záchranných a bezpečnostních složek nyní získávají obdiv a uznání i některé dříve méně doceněné profese.

Celá zpráva

Stavebnictví se do března dařilo, rostlo výrazněji než průmysl

Tisková zpráva | Datum: 1. 4. 2020

Praha, 1. dubna 2020 – Stavební výroba v prvních měsících letošního roku vykázala velmi dobré výsledky, meziročně si polepšila o 6 %. Částečně je tomu tak díky letošní vlídné zimě, která umožňuje práci venku dokonce i v době, kdy je stavebnictví běžně utlumeno. Nabídek práce v tomto oboru přibývá, nejvíce jich je pro řemeslníky a projektanty. I na tento obor ale dopadnou koronavirová opatření.

Celá zpráva

Většina lidí nemá finanční rezervu, fungují od výplaty k výplatě

Tisková zpráva | Datum: 25. 3. 2020

Praha, 25. března 2020 - Současná situace nás poučila o tom, že i když si jsme jistí, že o práci máme postaráno, realita nás může zaskočit. Mít finanční rezervu pro případ, že přijdeme o zdroj příjmu nebo nás postihnou neočekávané velké výdaje je proto důležité. Jak si v tomto ohledu stojíme? Podle výsledků nejnovější ankety na stránkách Profesia.cz více než polovina lidí žádný „finanční polštář“ nemá. 40 % respondentů uvedlo, že fungují od výplaty k výplatě, dalších 16 % dokonce s příjmem nevystačí a využívá kontokorent, kreditní karty nebo krátkodobé půjčky.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr