Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Ve kterých oborech rostou mzdy nejvýrazněji?

Tisková zpráva | Datum: 21. 6. 2017

Praha, 21. června 2017 – Mzdy i platy v Česku v současné době rychle rostou - průměrná mzda se podle Českého statistického úřadu zvýšila v 1. čtvrtletí 2017 meziročně o 5,3 %, a to na 27 889 Kč. Důvodů je hned několik. A víte, ve kterých oborech dostali zaměstnanci přidáno nejvíce?

Celá zpráva

Kde hledat letní brigádu? A jak nenaletět?

Tisková zpráva | Datum: 9. 6. 2017

Praha, 9. června 2017 – Nastává doba sezónních prací a letních brigád. K přivýdělku ji využívají nejen studenti, ale i řada lidí v důchodovém věku nebo ti, kteří nehledají nebo nemohou najít práci na plný úvazek. Kde hledat dobrou brigádu nebo práci na dobu určitou? A na co dát pozor při jejím sjednávání? Praktické rady nabízí ředitelka pracovního portálu Profesia.cz Zuzana Lincová.

Celá zpráva

Většina lidí nepracuje v oboru, který vystudovali. Do velké míry je to dáno i vývojem pracovního trhu

Tisková zpráva | Datum: 31. 5. 2017

Praha, 31. května 2017 – Majorita lidí nepracuje v oboru, který vystudovali – dokazují to průzkumy i výsledky nejnovější ankety na stránkách Profesia.cz. Je to dobře nebo špatně? Prostá interpretace statistických dat v tomto případě může vést ke zkreslujícím závěrům. Z nich se totiž nedozvíme, jak úzce je definovaný obor studia nebo zda se daný obor zcela neproměnil v průběhu doby, po kterou v něm člověk pracuje.

Celá zpráva

Klasický nábor je mrtvý, jak získat nové lidi?

Tisková zpráva | Datum: 24. 5. 2017

Praha, 24. května 2017 – Rekordně nízká nezaměstnanost v České republice má i odvrácenou tvář – na trhu práce prakticky nejsou „volní“ lidé. Jak se vyrovnat s překotnou změnou trhu práce u nás? Jak se daří oslovit nové pracovníky v jiných firmách? Fórem pro sdílení zajímavých zkušeností z oboru HR bude i letos veletrh HR days, který proběhne ve dnech 24. - 25. 10. 2017 na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany.

Celá zpráva

V dopravě a logistice se stále prohlubuje nedostatek lidí

Tisková zpráva | Datum: 19. 5. 2017

Praha, 19. května 2017 – Dopravci a logistické firmy obtížně hledají zájemce o práci. A nejde o trend posledního roku – nedostatek lidí v těchto oborech se začal výrazněji projevovat už v druhé polovině roku 2015. To dokazuje i fakt, že nejen absolutní počet nabídek, ale i podíl pracovních nabídek z těchto oblastí na celkovém počtu inzerátů na Profesia.cz neustále mírně rostou.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova@aspen.pr