Profesia

Tiskové zprávy - Profesia

7 oblastí, které pomáhají snižovat platové rozdíly mezi muži a ženami

Tisková zpráva | Datum: 14. 9. 2018

Praha, 14. září 2018 – O nerovnoměrném odměňování žen a mužů se často diskutuje. Nelze generalizovat, ale ženy se od mužů (naštěstí) opravdu liší, a jednou z oblastí, kde se to výrazně projevuje, je právě míra, ve které jsou ochotné a schopné své práci podřídit ostatní složky života. Ženy také více tíhnou k „pečujícím“ profesím ve zdravotnictví, vzdělávání a službách, které jsou hůře honorované. Co tedy s tím? Co mají dělat ženy, aby dosáhly srovnatelného platu? Paylab (u nás zastoupený značkou Platy.cz) vymezil 7 oblastí, které snižování platových rozdílů velmi pomáhají.

Celá zpráva

Problém stavebnictví - zakázek je dost, ale nemá je kdo realizovat

Tisková zpráva | Datum: 6. 9. 2018

Praha, 6. září 2018 – Stavebnictví řeší stejný problém jako mnoho jiných oborů – nejsou lidi. Je situace podobná jako jinde, nebo je horší?Většina stavebních firem v ČR má v současné době zcela vyblokované kapacity, respektive má je vytížené na 96 %, jak vyplývá z nejnovější analýzy, kterou pravidelně realizuje společnost CEEC Research. Velké i malé firmy mají smlouvy uzavřené až na 9 měsíců dopředu a nejsou ochotné přijímat další zakázky. Do problémů se tak dostávají například mnohé obce, kterým se podařilo získat na zakázky dotace, ale do vypsané soutěže na realizaci projektu se nikdo nepřihlásil.

Celá zpráva

Většina lidí by v pracovních inzerátech uvítala výši minimální nebo základní mzdy. 5 % respondentů si myslí, že toto do inzerátu nepatří

Tisková zpráva | Datum: 27. 8. 2018

Praha, 27. srpna 2018 – Stále více firem v ČR uvádí v inzerci pracovních míst výši nabízené mzdy, i když to u nás není povinné. Na takovéto inzeráty totiž odpovídá v průměru o 50 % více zájemců. Proti tomu jde argument mnohých zkušených personalistů, kteří tvrdí, že o mzdě se rozhodují až během pohovoru s uchazečem podle toho, jaké prokáže dispozice pro danou pozici.

Celá zpráva

Rostou reálně platy ve školství? Výrazně zde klesá zájem o nabízená místa

Tisková zpráva | Datum: 22. 8. 2018

Praha, 22. srpna 2018 – Ve školství se stále hůře daří obsadit volná místa. I přes loňské zvýšení platů zůstávají učitelské platy více než 15 % pod průměrným platem v ČR. Jaké bylo reálné zvýšení platů ve školství? A jaká je situace v jednotlivých regionech?

Celá zpráva

Šanci na lepší práci i rady pro kariérní rozvoj nabídne největší veletrh práce Profesia days

Tisková zpráva | Datum: 15. 8. 2018

Praha, 15. srpna 2018 – Veletrh Profesia days  je tradičním místem, které poskytne návštěvníkovi řadu užitečných informací z trhu práce. Může se zde napřímo potkat s představiteli předních zaměstnavatelů z Česka i ze zahraničí, zjistit svou aktuální „cenu“ na trhu práce nebo svůj potenciál pro různé pozice o obory, nechat si poradit v pracovně-právních záležitostech, otestovat své jazykové nebo IT znalosti, případně na jejich potvrzení získat certifikaci. Ale také promluvit s kariérními poradci a poradit se o dalším směřování svého rozvoje, případně načerpat inspiraci z prezentací zajímavých řečníků, které po celou dobu konání veletrhů probíhají ve výstavní hale. Souběžně s veletrhem Profesia days probíhají i HR days,  což je akce určená pro HR profesionály.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr