Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

V kancelářských budovách putuje polovina provozních nákladů na služby jako technická správa, ostraha, úklid a opravy. Jejich efektivní řízení dokáže ušetřit velké prostředky

Tisková zpráva | Datum: 3. 2. 2020

Praha, 3. února 2020 – V hospodaření firem tvoří náklady na provoz nemovitostí výrazný díl z celkových nákladů, takže mají podstatný dopad na firemní hospodaření. V kancelářských budovách téměř polovina z provozních nákladů pokrývá energie a vodu, zbytek pak připadne na služby jako technická správa, ostraha, úklid, ale i opravy. Firmy se tedy logicky snaží tyto náklady stlačit co nejníže, ale výběr pouze na základě ceny je dvojsečná zbraň.

Celá zpráva

Proč lidé na přelomu roku nejčastěji měnili práci?

Tisková zpráva | Datum: 23. 1. 2020

Praha, 23. ledna 2020 – Výrazný nedostatek lidí na trhu práce nesvazuje lidi strachem o zaměstnání. Anketa na stránkách Profesia.cz ukázala, jaké důvody aktuálně motivují české zaměstnance ke změně místa. Jsou to jen lepší peníze?

Celá zpráva

Které profese se vytratí? A které naopak nově vznikají?

Tisková zpráva | Datum: 3. 1. 2020

Praha, 3. ledna 2020 – Robotizace a automatizace je spojovaná především s průmyslem a jeho očekávanou proměnou. „Technologická revoluce“ ale citelně zasáhne i další profese: podle jedné z tezí zmizí do 40 let až 45 % současných povolání, která budou nahrazena zcela jinými. Průzkumy a studie na téma proměny trhu práce shodně uvádějí, že tento trend dolehne zejména na nekvalifikované a rutinní profese, ale dotkne se výrazně i administrativy a služeb.

Celá zpráva

Zájem o práci v obchodě a logistice mírně roste

Tisková zpráva | Datum: 10. 12. 2019

Praha, 10. prosince 2019 – V loňském roce se ve vypjatém předvánočním období negativně projevil nedostatek lidí – firmy ani s největším úsilím nezvládaly obsadit volná místa, a tak se mnoha lidem nevyplatilo nechat vánoční nákupy na poslední chvíli. Máme se letos obávat podobné situace?

Celá zpráva

V ČR pracuje jen necelá polovina maminek dětí do 5 let, jejich nástup do zaměstnání brzdí zejména nedostatek míst v předškolních zařízeních

Tisková zpráva | Datum: 5. 12. 2019

Praha, 5. prosince 2019 – Možnost umístit děti na část dne do předškolního zařízení je předpokladem pro to, aby se maminky rychleji vracely do pracovního procesu. V současné době minimální nezaměstnanosti situace motivuje zaměstnavatele k nabídce vlastních řešení, přístup ale mění i stát. Uvažuje se zejména o znovuzřízení zařízení pro děti mladší 3 let.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr