Profesia

Tiskové zprávy - Profesia

Polovina lidí bere měsíčně méně než 29 000 Kč čistého, ukazuje průzkum Platy.cz

Tisková zpráva | Datum: 23. 2. 2021

- Prahu ve výši mezd dohánějí další velká města

- Nejméně bere vrátný (16 710 Kč) a šička (17 766 Kč).

Praha, 23. února 2021 – Nejnovější analýza platového portálu Platy.cz podrobně rozebírá, jakou mzdu berou lidé v různých oborech a regionech. Praha se od zbytku republiky liší zejména v úrovni nejvyšších mezd, ve většině krajů má 10 % lidí hrubý měsíční příjem dokonce pod 20 000 Kč.

Celá zpráva

Pracovní trh 2021 podle Profesia.cz: nevyhneme se výraznému zvýšení nezaměstnanosti, i když v některých segmentech zaměstnance hledají stále

Tisková zpráva | Datum: 19. 2. 2021

Praha, 19. února 2020 – Pandemie ovlivnila vývoj ekonomiky v loňském i letošním roce naprosto zásadním způsobem. Letos se s největší pravděpodobností v České republice nevyhneme výraznému zvýšení nezaměstnanosti, i když v některých segmentech zaměstnance hledají stále. Počty nabízených míst na portálu Profesia.cz v některých oborech dokonce překonávaly předloňské hodnoty. Například v segmentu techniky a rozvoje vzrostl počet nabídek v prosinci a lednu o 35 % oproti přelomu let 2019/20. Nové pracovníky stále hledají výrobní podniky, počet nabídek do výroby byl vyšší než v předcházejícím roce opakovaně – v září o 9 %, v říjnu o 11 %, v listopadu dokonce o 38 % a v prosinci o 26 %, to je ale ovlivněno úbytkem zahraničních agenturních pracovníků.

Celá zpráva

Pandemie ukázala, které vědomosti je třeba rozvíjet

Tisková zpráva | Datum: 9. 2. 2021

Praha, 9. února 2021 – Změna způsobu práce velké části zaměstnanců má vliv i na potřeby v oblasti vzdělávání. V rámci průzkumu HR Pulse společnost Profesia CZ zmapovala aktuální potřeby a plány firem v oblasti vzdělávání. Jak se mění jejich priority? A chtějí firmy kvůli napjatým rozpočtům v této oblasti krátit výdaje?

Celá zpráva

Co očekávají návštěvníci Profesia.cz od roku 2021?

Tisková zpráva | Datum: 4. 2. 2021

Praha, 4. února 2021 – Letošní rok nejspíš jasněji ukáže dopady koronavirové pandemie a dá se očekávat, že bude také plný nejistoty. V anketě na stránkách Profesia.cz jsme se návštěvníků proto tentokrát zeptali, co konkrétně od roku 2021 očekávají. Zda oživení a zlepšení pracovní situace, nebo zda spíše rostou jejich obavy ze zhoršení podmínek a bojí se ztráty práce. A jak odpovídali?

Celá zpráva

Plný nebo částečný úvazek? Pro 54 % lidí je podle ankety Profesia v současné době nejatraktivnější plný pracovní úvazek

Tisková zpráva | Datum: 28. 1. 2021

Praha, 28. ledna 2021 - Hovoří se o tom, že výrazně roste obliba zkrácených pracovních úvazků a dalších flexibilních forem práce. Proto jsme se v anketě na stránkách Profesia.cz tentokrát ptali, jaká forma úvazku je pro jejich návštěvníky nejatraktivnější.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr