Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Nové trendy v HR spojuje orientace na člověka

Tisková zpráva | Datum: 9. 9. 2019

Praha, 9. září 2019 – Oblast HR prochází v posledních 3 letech výrazným vývojem. V situaci, kdy je trh pracovních sil v České republice prakticky vyčerpaný, je hlavním cílem firem nejen získat nové a pokud možno kvalitní lidi, ale především je udržet. Jaké trendy vidíme v současné době jako určující?

Celá zpráva

Řemeslníků ubývá, dočkáme se vzkříšení učňovského školství?

Tisková zpráva | Datum: 29. 8. 2019

Praha, 29. srpna 2019 – Že je řemeslníků v České republice nedostatek, a spíše jich ubývá, je známý fakt. To se mimo jiné projevuje i výrazným růstem ceny řemeslnických prací, které za poslední dva roky podražily v průměru o čtvrtinu. Největší poptávka je po zednících, elektrikářích, truhlářích a instalatérech. Podle středních odborných škol ale zájem o řemeslné obory mírně roste, blýská se tedy na lepší časy?

Celá zpráva

V evropském porovnání je naše školství podprůměrné. Zájem o práci zde stále klesá, mírně se ale oživil zájem o učitelská místa.

Tisková zpráva | Datum: 15. 8. 2019

Praha, 15. srpna 2019  –  V posledním školním roce se v resortu školství řada věcí změnila: první úpravy se týkaly podoby státních maturit i zákona o učitelích. Neprošlo nastavení hranice bodů pro přijetí na maturitní obory či plošné zavedení školních obědů zdarma. Ministerstvo školství ale hlavně zahájilo debatu o strategii vzdělávací politiky do roku 2030. V květnu vláda schválila návrh novely zákona, která by měla opět zpřístupnit učitelskou profesi nepedagogům, což by pomohlo vyřešit současný nedostatek vyučujících ve školách. Jen pro připomenutí – v roce 2015 je ze škol zpřísnění podmínek vyhnalo. A v neposlední řadě - od ledna zvýšila vláda rozpočet na platy ve školství.

Celá zpráva

Chybějí lidé v dělnických profesích. Nabízených míst je více než zájemců

Tisková zpráva | Datum: 6. 8. 2019

Praha, 6. srpna 2019 – Statistiky ukazují, že nezaměstnanost v České republice se stále drží na minimálních hodnotách: v květnu i v červnu dosáhla 2,6 %, protože pracovních míst s nástupem sezónních prací přibylo. Firmy nejčastěji hledají kvalifikované techniky a dělníky, scházejí ale i nekvalifikovaní pracovníci.

Celá zpráva

Profesia days se mění na festival příležitostí pro všechny, kteří hledají lepší uplatnění na trhu práce

Tisková zpráva | Datum: 30. 7. 2019

Praha, 30. července 2019 – Na konci října se v Praze uskuteční již tradičně Profesia days, které se s ohledem na změny, které prodělal trh práce v České republice, přetransformovaly z veletrhu práce na festival příležitostí. Tedy akci určenou pro lidi, kteří se aktivně zajímají o své profesní možnosti i pro zaměstnavatele, kteří takto přímo kontaktují své potenciální zaměstnance. Novinkou letošního ročníku jsou ostrovy příležitostí, které soustředí zájem o vybraná témata do jednoho prostoru. Nebudou chybět ani HR days se širokou nabídkou témat, která aktuálně hýbou trhem práce.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr