Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

Festival příležitostí Profesia days přilákal převážně mladší návštěvníky

Tisková zpráva | Datum: 18. 11. 2019

Praha, 18. listopadu 2019 – Festival příležitostí Profesia days i v době rekordně nízké nezaměstnanosti přilákal tisíce návštěvníků. Potvrdil, že lidé se zajímají o své kariérní možnosti a Profesia days vyhledávají jako příležitost zmapovat své možnosti na trhu práce. V rámci odborného veletrhu HR days se diskutovalo zejména o aktuálních změnách, kterými prochází trh práce a konkrétních způsobech řešení otázek, které přináší.

Celá zpráva

Nabídka volných míst začíná stagnovat, s hledáním lepšího místa je třeba si pospíšit

Tisková zpráva | Datum: 23. 10. 2019

Praha, 23. října 2019 – Dnes byl zahájen festival příležitostí Profesia days v Praze. Na této největší akci pro veřejnost i HR profesionály zaměřené na trh práce v ČR se zúčastnění odborníci shodli, že i když se nezaměstnanost do konce roku ještě bude udržovat na minimálních hodnotách, lze očekávat, že v příštím roce nabere růstový trend. Proto je pro ty, kteří uvažují o změně práce, ten pravý čas aktivně se o to pokusit.

Celá zpráva

Profesia days jsou příležitost najít lepší uplatnění

Tisková zpráva | Datum: 18. 10. 2019

Praha, 18. října 2018 – Již ve středu 23. a čtvrtek 24. října se budou na výstavišti v Letňanech konat Profesia days, festival příležitostí pro všechny, kteří se aktivně zajímají o lepší pracovní uplatnění. Kromě potenciálních zaměstnavatelů z řad českých i zahraničních firem mohou návštěvníci čerpat vědomosti i inspiraci v přednáškové a poradenské zóně, chybět nebudou ani rady pro správné vybalancování práce a soukromí či rozjezd startupových projektů. Vstup pro návštěvníky je po předchozí registraci po oba dny zdarma.

Celá zpráva

Co chtějí zaměstnavatelé od uchazečů? Nejčastějším požadavkem není praxe

Tisková zpráva | Datum: 16. 10. 2019

Praha, 16. října 2019 – Ještě před pár lety platilo, že primárním požadavkem zaměstnavatelů byla praxe v oboru a absolventi nebo lidé, kteří měnili zaměření, byli ve značné nevýhodě. V posledních letech pozorujeme značný příklon k jiným, převážně měkkým dovednostem – vysoko se cení schopnost dobře komunikovat, vůle učit se a zodpovědný přístup. Jaké požadavky převažovaly v letošních poptávkách zaměstnavatelů, ukazují data z pracovního portálu Profesia.cz.

Celá zpráva

Montovna nebo zdravě diverzifikovaná ekonomika? Stojí hospodářský rozvoj ČR na automobilovém průmyslu?

Tisková zpráva | Datum: 9. 10. 2019

Praha, 9. října 2019  Dlouhá léta má Česko v Evropě pověst montovny. Země, kde se vyrábí součástky a díly převážně pro automobily, ale málo tu vznikají nové nápady a technologie. Je ale stále ještě pravda? Brzdí nedostatek lidí další růst? Jaké jsou nejžádanější profese a jak zde rostou mzdy?

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr