Profesia

press-releases

Tiskové zprávy - Profesia

V gastronomii a cestovním ruchu rostou dynamičtěji mzdy nízkopříjmovým profesím

Tisková zpráva | Datum: 18. 7. 2018

Praha, 18. července 2018 – Cestovní ruch a gastronomické služby zaměstnávají v České republice stále více lidí. Příliv zahraničních turistů neklesá a výrazně roste zájem o vnitrostátní cestování. Zvládají letos firmy letní sezónu zvládnout, způsobuje nedostatek lidí růst mezd?

Celá zpráva

Bankovnictví a pojišťovnictví. Opravdu jsou zde vysoké platy a dostatek zájemců o práci?

Tisková zpráva | Datum: 11. 7. 2018

Praha, 11. července 2018 – Nedostatek zaměstnanců se nevyhnul ani tradičně stabilním oborům, jako jsou bankovnictví a pojišťovnictví. Sice stále patří k těm s vyššími příjmy, tempo růstu je ale v posledních letech pomalejší. Například průměrná hrubá mzda uvedená klientskými pracovníky na platovém portálu Platy.cz je v letošním roce 25 800 Kč, což je srovnatelné s ohodnocením v některých obchodních řetězcích.

Celá zpráva

Nejvíce lidí stráví letos dovolenou v Česku. Pětina v létě nikam nepojede

Tisková zpráva | Datum: 28. 6. 2018

Praha, 28. června 2018 – Pro mnoho lidí má ta pravá dovolená slanou příchuť. Ale zdá se, že válení u moře je snem pro stále méně Čechů. V anketě na pracovním portálu Profesia.cz jsme se tentokrát zaměřili na to, kde si chtějí lidé užívat letošní volno. Potvrdilo se to, že domácí turistika je na vzestupu.

Celá zpráva

Vysokoškolský diplom znamená pro zaměstnance výrazný platový náskok

Tisková zpráva | Datum: 22. 6. 2018

Praha, 22. června 2018 – Mít univerzitní vzdělání se podle portálu Platy.cz z hlediska příjmů vyplatí. Podle aktuální analýzy je úroveň dosaženého vzdělání významným činitelem, který má vliv na plat a platový progres lidí v průběhu celého života. Zaměstnanci s vysokoškolským diplomem v průměru vydělávají až o polovinu více, než ti s ukončenou střední školou. Platový náskok se s přibývajícím věkem zvyšuje, přičemž zaměstnanci s titulem vykazují po dobu své kariéry dynamičtější platový progres.

Celá zpráva

Hledáte novou práci? Co byste měli vědět

Tisková zpráva | Datum: 6. 6. 2018

Praha, 6. června 2018 - Na otázky odpovídá Michal Novák z pracovního portálu Profesia.cz.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr