Profesia

Tiskové zprávy - Profesia

Platy.cz v novém

Tisková zpráva | Datum: 8. 7. 2019

Praha, 8. července 2019 - Mezinárodní platový portál Paylab, který v ČR zastupují Platy.cz, provedl redesign a modernizaci svých stránek. U této příležitosti nabídl možnost bezplatně vyzkoušet Platový nástroj, pomocí kterého mohou HR profesionálové jednoduše získávat informace o odměňování podle zadaných parametrů.

Celá zpráva

Intenzivní růst příjmu se na některých pozicích zastavuje těsně po třicítce

Tisková zpráva | Datum: 18. 6. 2019

Praha, 18. června 2019 – Neustálý růst mzdy nebo platu není celoživotní záležitost. V některých profesích začne ohodnocení stagnovat už po třicítce. Délku mzdového progresu ovlivňuje výrazně dosažená úroveň vzdělání.

Celá zpráva

Dostupnost vzdělávání je v ČR velmi dobrá, školy ale neumějí děti připravit pro současný trh práce. Zlepšit výuku pomáhají peníze z EU i startupové projekty

Tisková zpráva | Datum: 6. 6. 2019

Praha, 6. června 2019 – Tři čtvrtiny lidí se podle průzkumu CVVM domnívají, že v ČR může každý dosáhnout vzdělání odpovídající jeho schopnostem. Horší je to ale s názorem na kvalitu výuky a to, jak školství děti připravuje pro reálnou praxi. Více než polovina rodičů není spokojena s úrovní výuky a dvě třetiny by se nebránily změnám ve školském systému. Odborníci zase za zásadní problém považují absenci diskuse o spolupráci firem a škol.

Celá zpráva

Cestovní ruch v Česku brzdí fatální nedostatek pracovních sil

Tisková zpráva | Datum: 31. 5. 2019

Praha, 31. května 2019 – Cestovní ruch v Česku dosáhl v loňském roce na dosavadní maxima, roste příliv zahraničních návštěvníků i domácí turistika. Další možný růst ale naráží na nedostatek pracovních sil. Lidí ochotných pracovat v cestovním ruchu a příbuzném gastro oboru je stále méně.

Celá zpráva

Brigády už nejsou jen sezónní záležitost. Trendem jsou mikrozaměstnání

Tisková zpráva | Datum: 23. 5. 2019

Praha, 23. května 2019 – Nabídka brigád je letos široká, loňské rekordy ale neláme. Stírá se i dříve výrazná sezónnost brigádnických míst. Novým trendem jsou tzv. mikrozaměstnání.

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr