Co v současné době rozhoduje o úspěšné kariéře? Co na sebe uchazeči o práci vyzrazují na sociálních sítích? Odpovědi nabídnou Profesia days 2021

6. 9. 2021
Profesia

Praha, 6. září 2021 - Veletrh práce Profesia days, na kterém návštěvníci mohou získat přehled o pracovních a kariérních možnostech na trhu, ale i cenné poznatky a zkušenosti využitelné v reálném životě, je připravený na 6. a 7. října 2021 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Jde o největší HR akci roku, neboť souběžně s ním a odborným veletrhem HR days zde letos proběhne i konference HR Chytře pořádaná Hospodářskou komorou. Vstup na Profesia days, kde v doprovodném programu vystoupí desítky osobností ze světa vzdělávání, podnikání, start-upů, ale i kultury či sportu, je pro návštěvníky po předchozí registraci zdarma.

Současný trh práce a jak na něm uspět

Co nabídne program letošních Profesia days? V první řadě přehled o všem zajímavém na trhu práce v České republice. Také cenné rady, jak na něm uspět. Které dovednosti a kompetence zaměstnavatelé vyžadují nyní, jaké rozvíjet do budoucnosti? Jak je to s tzv. „future skills“, prozradí ve své přednášce psycholog, kariérový poradce a mentor Valery Senichev. Jak dnes vypadá moderní nábor a co může uchazeče o práci potkat zase objasní Zdeněk Bajer, zakladatel Datacruit.

Mění se požadavky i metody toho, jak firmy potenciální kandidáty na nabízená místa prověřují. Mnozí stále podceňují to, jakou za sebou nechávají digitální stopu. Přednáška Vojtěcha Bednáře, firemního sociologa a experta na nová média napoví, na co si dát pozor a jak po sobě zametat stopy na sociálních sítích, ale také kde a jak se jako uchazeč o práci prezentovat.

Jak na vzdělávání a osobnostní rozvoj

Učit se musíme stále, již dávno neplatí, že po opuštění školních lavic studium končí. V dospělém věku to ale jde hůř. O tom, že paměť můžeme až násobně zlepšit, když se naučíme, jak využívat to, co běžně v životě používáme, posluchače přesvědčí René Müller, trenér paměti s 25letou praxí z 1. VOX a.s.

Svět se vyvíjí a mění mnohem rychleji, než dokáží reagovat školské osnovy. Co z pohledu firem chybí absolventům při vstupu na pracovní trh? Co musí udělat studenti a jak se k problému postaví firmy? To jsou některé z otázek, jimiž se bude ve své přednášce zabývat Tomáš Hülle, zakladatel European Centre for Career Education.

O tom, co v současné době rozhoduje o úspěchu v kariéře a jaké jsou nejčastějších omyly a mýty o našich silných a slabých stránkách, účastníkům poví kouč a mentální trenér Jiří Kastner.

Inspirativní příběhy osobností

Na hlavním pódiu Profesia days se objevují také známé a inspirativní osobnosti umění, sportu a byznysu. Letos to bude například zpěvák, textař, fotograf, ale také uznávaný přírodovědec Dan Bárta. O tom, jak překonávat nepřekonatelné, pohovoří nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa v cyklistice Jiří Ježek. Nejen mladší návštěvníci mohou být zvědaví na rozhovor s jednou z nejvlivnějších osobností naší youtube scény, Janem Macákem alias MENTem.

Z podnikatelské sféry se návštěvníci Profesia days  mohou těšit například na spoluzakladatele food startupu Sens Foods Radka Huška. Prozradí, jaká byla cesta od projektu, který získal první podporu na Kickstarteru, k vybudování největší cvrččí farmy na světě. Představí svou vizi udržitelnosti ve výrobě potravin, která spočívá ve využívání nejlevnější a z hlediska výroby k životnímu prostředí nejšetrnější bílkoviny.

Jak překonat těžké období v oboru, který vám někdo ze dne na den uzavře? Nejen o tom promluví Jan Vlachynský, spolumajitel a zakladatel legendárních brněnských podniků Bar, který neexistuje, Super Panda Circus nebo 4pokoje.

Rady pro rozvoj kariéry i spokojený život

Bohatý program, zaměřený zejména na kariérní poradenství a osobnostní růst, je připravený do přednáškových místností. Aktuální je například téma, jak v době covidové nejistoty zvládat emoce a udržet si dobrou psychickou kondici nebo dokonce jak začít znovu a dát si rozbitý život zase do pořádku. Řeč bude i o tom, jak lze pomocí psychosomatiky, tedy prací s myslí a tělem, předejít psychickým i fyzickým potížím.

Ti, kteří chtějí rozvíjet své znalosti mohou na Profesia days  zjistit, jak ovládnout cizí jazyk za 3 měsíce, v jiném bloku si budou moci vyzkoušet techniky práce s vlastní pamětí. Stranou nezůstane ani problematika studia a práce v zahraničí. Jedna z přednáškových místností bude zcela věnována rozvoji IT dovedností.

Veletrh Profesia days 2021 se koná 6. a 7. října v areáluPVA EXPO, Praha-Letňany. Souběžně s Profesia days a HR days zde letos proběhne i konference HR Chytře pořádaná Hospodářskou komorou. Vznikne tak největší HR akce roku pro personalisty a je možné tak navštívit tři akce na jednom místě. Informace o programu Profesia days najdete na profesiadays.cz .

kontakt pro média: Markéta Ciňková
email: marketa.cinkova(@)aspen.pr