Rondo Data

Tiskové zprávy - Rondo Data

57 % Čechů uvažuje o změně práce. Slyší zejména na peníze

Tisková zpráva | Datum: 5. 9. 2018

Praha, 5. září 2018 – Ke změně práce Čechy v době stále rekordně nízké nezaměstnanosti a relativně nižším platům ve srovnání se západní Evropou nejvíce motivuje výše platu. Moderní benefity jsou pro ně stále druhořadé. O změně práce aktuálně uvažuje 57 % českých zaměstnanců, říká aktuální průzkum agentury Rondo Data. Nejvíce lidem vadí nízký plat (23,5 %), dojíždění (12,5 %) a stereotyp (11,5 %). Naopak ke změně by je přimělo zejména vyšší finanční ohodnocení (56,5 %).

Celá zpráva

Češi jsou se svými seniory v kontaktu několikrát týdně, nejčastěji přes mobilní telefon. Navštěvují se jednou za 14 dní, říká průzkum

Tisková zpráva | Datum: 14. 8. 2018

Praha, 14. srpna 2018 98 % Čechů má rodiče či prarodiče v seniorském věku 60+, se kterými jsou nejčastěji v kontaktu několikrát týdně (38 %) a to nejvíce přes mobilní telefon (80,3 %). Senioři vlastní převážně jednoduché mobilní telefony (64,4 %), ale třetina má smartphone. S telefony ale mají často potíže – nejčastěji s ovládáním (34,4 %), tlačítky (26,3) nebo na displej špatně vidí (19 %). Vyplývá to z průzkumu Rondo Data pro společnost Doro.

Celá zpráva

Mýty o průzkumech brzdí malé a střední podniky

Tisková zpráva | Datum: 7. 8. 2018

Praha, 7. srpna - Používání průzkumů v byznyse je v ČR stejně běžné jako jinde ve světě. U důležitých projektů či kampaní zejména velkých firem se jedná takřka o nutnost. Malé a střední podniky však stále ještě brzdí některé mýty, které o realizaci profesionálních průzkumů panují. Tím největším mýtem je vysoká cena. Podle zjištění Rondo Data by 86 % malých a středních firem průzkumy realizovalo, kdyby jim byly snadno dostupné.

Celá zpráva

Většina Čechů si podle průzkumu svého psa na dovolenou nebere

Tisková zpráva | Datum: 16. 7. 2018

Praha, 16. července 2018 - I když jsme národem milovníků domácích zvířat a každá druhá domácnost v České republice má psa nebo kočku, tak na dovolenou si podle exkluzivního průzkumu Rondo Data psy ani kočky většina Čechů nebere.

Celá zpráva

Letní dovolená Čechů? Na dva týdny, v Čechách nebo po vlastní ose do Chorvatska. 8 % si v létě vybere jen řádově pár dní a v letadle po přistání tleskají

Tisková zpráva | Datum: 9. 7. 2018

Praha, 9. července 2018 – Dle aktuálního průzkumu Rondo Data se na letní dovolenou chystá 75 % Čechů, nejvíce z nich na dva týdny, 45 % ji stráví v Čechách. Když na dovolenou cestují, nejčastěji upřednostňují cestu po vlastní ose autem a na místě již mají objednané ubytování. Třetina lidí se letos chystá utratit za dovolenou do 5 tis. Kč na osobu. 36 % Čechů při cestě letadlem po přistání tleská.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr