Rondo Data

press-releases

Tiskové zprávy - Rondo Data

Více než 88 % dětí dostane letos pod stromeček nějakou hračku Rodiče za ně letos plánují utratit i 5 000 Kč

Tisková zpráva | Datum: 4. 12. 2018

Praha, 4. prosince 2018 – Hračky jsou pro děti vděčným vánočním dárkem. Nejinak tomu bude i tento rok, svým dětem plánuje darovat nějaké hračky 88 % rodičů. Podle průzkumu hračkářství Bambule a Sparkys, který zpracovala agentura Rondo Data, se rodiče připravují na štědrého Ježíška. Téměř třetina Čechů plánuje svým dětem darovat 6 a více kusů hraček, většina za ně chce utratit do 3 000 korun. Nakupování upřednostňují v kamenných obchodech a hračkářstvích, kde se jim v porovnání s e-shopem lépe vybírá správný dárek.

Celá zpráva

74 % českých čtenářů eshopy nezlákaly. Preferují papírovou knihu a knihkupectví, říká průzkum

Tisková zpráva | Datum: 23. 11. 2018

Praha, 23. listopadu 2018 – Češi jsou národem čtenářů, k jejich nejoblíbenějším knižním žánrům patří beletrie a romány, detektivky, thrillery nebo fantasy. Ačkoliv má 73 % nějakou oblíbenou knihu, kterou si klidně přečtou vícekrát, upřednostňují nově vydané knihy s novými příběhy. Před čtením z displeje stále vede klasická papírová kniha, pro kterou si čeští čtenáři rádi dojdou osobně do knihkupectví. Do něj chodí 69 % Čechů i „jen tak“, krátí si tak čas nebo získávají přehled o nových knižních titulech. Většina Čechů také plánuje darovat knihu jako vánoční dárek svým blízkým, vyplývá to z průzkumu knihkupectví Luxor, který zpracovala agentura Rondo Data.

Celá zpráva

Průzkum Absolut Tolerance od Rondo Data: Češi jsou tolerantní k sousedům jiného etnika, na trhu práce ale chtějí být zvýhodněni

Tisková zpráva | Datum: 16. 11. 2018

Praha, 16. listopad 2018 – Češi jsou v mnoha ohledech velice tolerantní. Nevadilo by jim mít za souseda Roma nebo Vietnamce, schvalují instituci registrovaného partnerství. Více jak polovina z nich ale někdy byla svědkem diskriminace. Pojem migrace je v české společnosti vnímán negativně, lidé se bojí teroristického útoku (48 % dotázaných) a nelegální migranty by odmítali i za případného použití násilí (72 % respondentů). Méně tolerantní jsou Češi na trhu práce, 56 % z nich zastává názor, že český občan by měl mít při žádosti o práci přednost před osobou jiného etnika. Vyplývá to z aktuálního průzkumu projektu Absolut Tolerance, který zpracovala agentura Rondo Data.

Celá zpráva

Útoky hackerů a šmejdů na zranitelné seniory. Za největší problém to považuje téměř 40 % lidí

Tisková zpráva | Datum: 15. 11. 2018

Praha, 15. listopadu 2018 – Více jak třetina Čechů nevnímá jako největší problém seniorů špatné zdraví nebo finanční situaci, ale jejich zranitelnost hackery a šmejdy. Ti se ve svých nekalých praktikách právě na starší lidi často zaměřují. Své oběti se snaží obrat o peníze různými podvodnými emaily, nabídkami, nebo se vydávají za prodejce autorizovaných bezpečnostních zámků, kontrolory kotlů či třeba kominíky. To totiž v lidech vzbuzuje důvěru a dává tak podvodníkům větší šanci na úspěch.

Celá zpráva

Až 73 % Čechů si myslí, že psi patří do města. Měsíčně utratíme za psa v průměru 1000 Kč

Tisková zpráva | Datum: 2. 11. 2018

Praha, 2. listopadu 2018 - Česká republika patří k velmocem ve sdílení domácnosti člověka a domácích zvířat. Skoro každá druhá domácnost u nás má doma kočku nebo psa. Podle aktuálního průzkumu společnosti Krmiva Pučálka, který zpracovala agentura Rondo Data, si více než 73 % dotázaných myslí, že pes do města patří.  Pokud by přišla nečekaná finanční krize, tak raději ušetří lidé na sobě než na pejskovi. Více jak polovině dotázaných vadí nejvíce výkaly na ulici.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr