MS ve fotbale sleduje téměř polovina národa, nejčastěji doma. Více než pětina fanoušků zanedbává během šampionátu partnerský život

22. 6. 2018
Rondo Data

„Z průzkumu nám vyšlo, že sledování takto dlouhého turnaje může přinášet i partnerské problémy. Například 23 % respondentů připouští, že sledování mistrovství světa ve fotbale má za následek zanedbávání partnera. 24 % Čechů řeší situaci tak, že sledují mistrovství společně oba partneři,“ informuje Tomáš Kučera, jednatel Rondo Data.

Češi nejčastěji tipují na vítěze aktuálního MS ve fotbale Německo (22 %) a Brazílii (20 %), dále pak Anglii (13 %), Španělsko (12 %) a Portugalsko (10 %). Nejvíce Čechů (15,5 %) přeje úspěch Brazílii a naopak nejvíce jich nepřeje reprezentaci Ruska (35 %).

Podle tipů respondentů je nejpravděpodobnějším nejlepším střelcem mistrovství Portugalec Cristiano Ronaldo (32 %), dále pak Argentinec Lionell Messi (22,5 %) a Brazielc Neymar jr. (22 %).

Protože se utkání šampionátu hrají nejen ve večerních, ale i v odpoledních hodinách, často nastává u zajímavých zápasů kolize s pracovní dobou. Průzkum ukázal, že v práci může sledovat zápasy MS 37 % fanoušků, 52 % je sledovat nemůže a 11 % bude zápasy sledovat přesto, že jim to zaměstnavatel neumožňuje.

Průzkum realizovala společnost Rondo Data, která se zaměřuje na průzkumy veřejného mínění a výzkumy trhu na vzorku 2000 respondentů.

www.rondodata.cz

kontakt pro média: Michal Hoblík