Více než pětina fanoušků zanedbává během fotbalového šampionátu partnerský život. Koho tipují Češi na vítěze MS v Rusku a komu vítězství přejí?

4. 7. 2018
Rondo Data

Praha, 4. července 2018 – Fotbalové mistrovství světa je již v plném proudu. Sleduje jej dle průzkumu Rondo Data 46 % Čechů, a to i když na něm o úspěch naše reprezentace nebojuje. Češi nejčastěji tipovali triumf Německa, což se jim již nepovedlo, ale nejvíce úspěch přejí Brazilcům. A například 11 % fanoušků zápasy sleduje při práci tajně i přesto, že jim to zaměstnavatel neumožňuje a 23 % respondentů kvůli fotbalu zanedbává partnera.

„Z průzkumu nám vyšlo, že sledování takto dlouhého turnaje může přinášet i partnerské problémy. Například 23 % respondentů připouští, že sledování mistrovství světa ve fotbale má za následek zanedbávání partnera. 24 % Čechů řeší situaci tak, že sledují mistrovství společně oba partneři,“ informuje Tomáš Kučera, jednatel Rondo Data.

Koho tipují Češi na vítěze

Češi nejčastěji tipovali na vítěze aktuálního MS ve fotbale Německo (22 %), které již vypadlo a týmy Brazílie (20 %) a Anglie (13 %), které ještě o titul bojují. Nejvíce Čechů (15,5 %) pak přeje úspěch Brazílii, naopak nejvíce jich nepřeje reprezentaci Ruska (35 %).

Protože se utkání šampionátu hrají nejen ve večerních, ale i v odpoledních hodinách, často nastává u zajímavých zápasů kolize s pracovní dobou. Průzkum ukázal, že v práci může sledovat zápasy MS 37 % fanoušků, 52 % je sledovat nemůže a 11 % bude zápasy sledovat přesto, že jim to zaměstnavatel neumožňuje.

Průzkum realizovala společnost Rondo Data, která se zaměřuje na průzkumy veřejného mínění a výzkumy trhu na vzorku 2000 respondentů.

www.rondodata.cz

kontakt pro média: Michal Hoblík