Sberbank CZ podporuje Movember

8. 11. 2017
Sberbank

Praha, 8. listopad 2017 – Sberbank CZ se v listopadu zapojila do kampaně Movember. Jen během včerejší dobročinné snídaně vybrala rekordních 40 tisíc Kč ve prospěch prevence a léčby rakoviny prostaty a varlat. Ambasadoři z řad zaměstnanců banky dál aktivně sbírají příspěvky a podporují osvětu v prevenci zdraví. Během listopadu proběhne na pobočkách banky několik odborných workshopů na téma prevence a samovyšetřování. Vloni Sberbank CZ přispěla na podporu hnutí druhou nejvyšší částkou v zemi.

„Věřím, že i letos se nám díky klientům, zaměstnancům a přátelům Sberbank CZ podaří tuto úžasnou myšlenku pomáhat vážné věci s knírem na tváři, podpořit co nejvíce. Zdraví není samozřejmost a je dobré vědět, co můžu udělat pro sebe i pro ostatní,“ vysvětluje Jiří Antoš, aktivní Mo brother a člen představenstva Sberbank CZ.

V úterý Sberbank CZ uspořádala dobročinné snídaně v Praze a Brně, kde lidé přispívali nákupem například kníratých sušenek upečených Mo sisters a Mo brothers z řad zaměstnanců. Celkem se jen během dopoledne podařilo získat téměř 40 tisíc korun.

V polovině listopadu proběhnou v pobočkách Praha Na Příkopech, Brno M-Palác, Hradec Králové a České Budějovice ve spolupráci s mladými lékaři a mediky z neziskové organizace Loono pro klienty i širokou veřejnost workshopy na téma prevence onkologických onemocnění mužů i žen. „Do kampaně se zapojily všechny naše pobočky, kde jsou k dispozici též letáky na téma prevence od Nadačního fondu Muži proti rakovině. Silnou podporu chceme získat na Facebooku, zde sdílíme tipy na prevenci, pohyb, zdravé stravování i videa našich ambasadorů,“ říká Radka Černá, mluvčí Sberbank CZ.

Tým Sberbank CZ vloni shromáždil přes 115 tisíc korun, což byla mezi firemními dárci druhá nejvyšší částka v zemi. Prostředky, které byly předány Nadačnímu fondu Muži proti rakovině, byly mimo jiné využity na vybavení operačního sálu Fakultní nemocnice Plzeň.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky@aspen.pr