Sberbank CZ s výhodnějším pojištěním schopnosti splácet hypotéku

10. 11. 2017
Sberbank

Praha, 10. listopadu 2017 - Sberbank CZ přináší svým klientům ve spolupráci s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou novou generaci pojištění schopnosti splácet hypotéku. Výrazně rozšiřuje krytí u většiny pojistných rizik, mění výluky z pojištění ve prospěch klientů a zjednodušuje vstupní podmínky.

„Přicházíme s novým pojištěním, které je pro klienty jednoznačně výhodnější a jednodušší,“ říká Šárka Volštátová, vedoucí produktová manažerka pro investice a pojištění ve Sberbank CZ. Sazba pojistného je stejná pro všechny klienty bez ohledu na rizikovost zaměstnání a věk. „Věříme, že novou nabídkou oslovíme ještě více klientů, kteří ocení rozšíření pojistného krytí, díky kterému budou mít jistotu, že splácení jejich hypotéčního úvěru je dostatečně ochráněno,“ doplnila Šárka Volštátová.

Nově je v případě pracovní neschopnosti snížena délka, po které vznikne škodní událost, z 60 na 30 kalendářních dnů. V případě, že se klient stane invalidním nebo zemře a příčinou bude dopravní nehoda, pojistné plnění, kterým je zbývající dlužná část úvěru, bude dvojnásobné. Důležité je i zlepšení výluk z pojištění, zejména v rámci degenerativních onemocnění páteře a též odstranění vstupních podmínek pro riziko ztráty zaměstnání. Pojištění schopnosti splácet chrání klienta v případě pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání, invalidity III. stupně a úmrtí.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky@aspen.pr