Silvanols

press-releases

Tiskové zprávy - Silvanols

Trápí vás bromodóza? Na vině je často nedostatečná hygiena a nevhodná obuv

Tisková zpráva | Datum: 15. 5. 2019

Praha, 15. května 2019 - Bromodózu, neboli zápach nohou, způsobují bakterie, které většinou vznikají z nadměrného pocení nohou. Zejména během horkých dní jsou naše chodidla schopna vyprodukovat až půl litru tekutiny denně. Při hromadění potu pak vznikají bakterie a plísně, které se rychle množí a snaží se ho rozkládat, čímž vzniká známý pronikavý zápach. Ten může mít následně negativní vliv i na psychiku a sebevědomí lidí, kteří bromodózou trpí. Důležité je proto začít potíže včas řešit a myslet také na prevenci.

Celá zpráva

Poradna: Prevence a léčba plísňových onemocnění nohou. Odpovídá dermatoložka MUDr. Jitka Řezáčová

Tisková zpráva | Datum: 2. 5. 2019

Jak poznám, že mám mykózu nohou? Je to časté onemocnění?

Praha, 2. května 2019 - Různé druhy mykóz nohou či nehtů trápí téměř každého druhého člověka, řada z nich však neví, že se jedná o plíseň. Nejvíce plísně nohou postihují lidi od 25 do 50 let, kteří nosí často uzavřenou neprodyšnou obuv, jsou aktivní, sportují či hodně cestují. Tyto problémy se ale nevyhýbají ani starší generaci. Zde je plíseň nohou často sekundárním problémem při diabetu, neuropatii nebo zhoršeném prokrvení dolních končetin při poruše cévního zásobení. Prvními signály mykózy nohou bývá zarudlá či olupující se kůže, svědění až bolestivé popraskání kůže. Plísně se zpravidla objevují nejdříve mezi prsty. Pokud plísňovým onemocněním nohou trpíte, zahajte samotnou léčbu včas. Neléčené mykózy se mohou dále šířit a působit další komplikace. Léčbu můžete podpořit také vhodně zvolenými přípravky, jako jsou například přírodní spreje Dezinox.

Celá zpráva

Navštěvujete veřejná sportoviště, koupaliště nebo wellness? Pozor na plísňová onemocnění nohou

Tisková zpráva | Datum: 15. 4. 2019

Podle průzkumů jimi trpí každý třetí Čech. Postihnout může i čistotného člověka

Praha, 15. dubna 2019 – Kožní mykóza nohou je nepříjemné infekční onemocnění, které postihuje muže, ženy i děti bez rozdílu věku. Nejnáchylnější skupinou však bývají aktivní lidé mezi 25 až 50 lety, kteří sportují, navštěvují veřejné bazény či sauny. S tím dále souvisí, že se více potí či nosí neprodyšnou obuv nebo ponožky z nevhodných materiálů. Mykózy se navíc velice snadno přenáší, nejlépe se jim daří na vlhké, zapařené kůži. Neútočí tak jen na ty, kteří podceňují hygienu, potrápit mohou i čistotné jedince. Důležité je proto myslet na prevenci a v případě onemocnění zahájit léčbu včas.

Celá zpráva

Přírodní sprej z bylinek pomůže při léčbě i prevenci plísňových onemocnění nohou

Tisková zpráva | Datum: 8. 4. 2019

Praha, 8. dubna 2019 - Společnost Silvanols uvádí na český trh novinku, přírodní sprej na nohy Dezinox, který bojuje s nadměrným pocením i zápachem nohou a chrání před mykózami. Sprej napomáhá k udržení přirozeného prostředí, a přispívá tak k prevenci plísňových onemocnění nohou. Podle průzkumů trpí plísněmi nohou každý třetí Čech. Na vině je často nadměrné pocení nohou, nedostatečná hygiena či návštěvy veřejných bazénů, posiloven a saun. Náchylnější k nim jsou také lidé, kteří nosí často uzavřenou neprodyšnou obuv, více sportují, hodně cestují nebo trpí cukrovkou. Tyto příčiny navíc umocňuje fakt, že se mykóza velmi snadno přenáší.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr