Kabinková lanová dráha v Mariánkách bude od soboty 26. prosince v provozu

22. 12. 2015
Snowhill

Praha, 22. prosince 2015 - Většina českých lyžařských areálů čeká na sníh a stejně tak je tomu i v lyžařském areálu Mariánky v Mariánských Lázních. Avšak alespoň malou vánoční nadílku pro zdejší návštěvníky připravili, a to bez ohledu na to, zda napadne sníh. Na druhý svátek vánoční – v sobotu 26. prosince 2015 bude zahájen provoz kabinkové lanové dráhy pro pěší. Kabinkovou dráhu tak mohou lidé během svátků využít především při procházkách či výletech na kole.

„Zasněžovali jsme asi dvacet hodin ke konci listopadu, pak do toho napršel tekutý sníh. Něco málo toho pracně nasněženého technického sněhu ještě zbývá, ale jako asi většina českých areálů, tak i my stále čekáme na mráz. Rozhodli jsme se však i přesto zahájit provoz kabinkové lanové dráhy, kterou mohou lidé využít alespoň při procházkách či paradoxně i teď v zimě k cyklistice,“ říká Vladimír Černý, ředitel areálu Mariánky.

Kabinková lanovka má kapacitu 350 osob za hodinu, je dlouhá 600 metrů a dolní stanici najdete kousek od centra Mariánských Lázní. Provoz kabinkové lanové dráhy bude zahájen v sobou 26. prosince 2015 v 9:00 hodin. Lanovka bude v provozu denně od 9 do 16 hodin s odjezdem každých 15 minut. Jelikož při procházkách často vyhládne,  v provozu bude samozřejmě i místní Skibar u dolní stanice lanovky.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr