Krkonošské areály Snowhill zasněžují. Herlíkovice startují sezónu, 3. 1. dorazí Ondřej Bank

30. 12. 2015
Snowhill

Praha, 30. prosince 2015 – Vánoce jsme si na sněhu neužili, ale zima se s koncem roku konečně přihlásila, a tak se v krkonošských areálech firmy Snowhill mohlo opět začít se zasněžováním. Jedná se o skiareál Herlíkovice – Bubákov, Šachty ve Vysokém nad Jizerou a Kamenec v Jablonci nad Jizerou.

Nejlépe jsou na tom Herlíkovice, kde by mohl být provoz zahájen již o tomto víkendu, pokud vydrží příznivé klimatické podmínky a zasněžování pojede na plný výkon. V neděli 3. ledna pak přivítají Herlíkovice našeho předního lyžaře Ondru Banka, se kterým skiareál navázal před letošní sezónou spolupráci.

„Lyžařský areál Herlíkovice mám rád již z doby svého mládí, kdy jsme pravidelně do Vrchlabí jezdívali na lyžařské závody. Zdejší sjezdovky jsou široké, členité, zkrátka pestré, což se mi líbí. Závodní sjezdovka vedle čtyřsedačky je parádní, a proto jsem ji rád v minulosti využíval pro svoji přípravu. Navíc jsem zde vyhrál své vůbec první Mistrovství republiky,“ prozrazuje vztah k Herlíkovicím Ondřej Bank.

S plným spuštěním provozu ve skiareálech Herlíkovice, Šachty i Kamenec se pak počítá o víkendu 9. - 10. 1. v závislosti na příhodných klimatických podmínkách.

Další areál z portfolia Snowhillu - západočeské Mariánky - mají stále v provozu kabinkovou lanovku pro pěší a cykloturisty. V těchto dnech jsou intenzivně využívány mrazivé teploty k výrobě technického sněhu a přípravě sjezdových tratí na brzké zahájení zimní sezóny.

Aktuální informace o podmínkách ve skiareálech stejně jako o zahájení provozu najdete na www.snowhill.cz .

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr