Zima konečně přeje lyžařům. Krkonošské areály Snowhill jsou v plném provozu

7. 1. 2016
Snowhill

Praha, 7. ledna 2016 – Přestože o Vánocích jsme si sněhu ani lyžování neužili, pár dní po Novém roce je všechno jinak. Od posledních prosincových dní se v krkonošských areálech společnosti Snowhill plnohodnotně zasněžuje a od dnešního dne mohou lyžaři využívat sjezdovky ve skiareálech Herlíkovice – Bubákov, Šachty ve Vysokém nad Jizerou a Kamenec v Jablonci nad Jizerou.

Provoz v Herlíkovicích byl částečně zahájen již v neděli 3. 1., kdy areál přivítal předního českého lyžaře Ondru Banka, se kterým navázal spolupráci pro letošní sezónu.

„Dnešním dnem otevíráme oblíbenou červenou sjezdovku a tak se lyžaři mohou svézt i na čtyřsedačkové lanovce na Žalý. V provozu je také vlek Sever a od víkendu se plánuje navíc i spuštění vleku Žalý. Na sjezdovkách v současné době máme kolem 30 cm technického sněhu a podmínky pro lyžování jsou zde ideální,“ říká Michal Matoušek, ředitel areálu Herlíkovice. Od pátku se provoz rozšíří o část Bubákova a lyžaři tak budou moci využít plnohodnotné denní i večerní lyžování. V sobotu pak poprvé vyjedou Skibusy z Prahy. Na denní lyžování budou vyjíždět do Herlíkovic každý den v 6:35 z Černého Mostu. On-line rezervace je možná na www.herlikovice.cz .

Dnešním dnem se také rozšiřuje provoz v lyžařském areálu Šachty, konkrétně se rozjel vlek Double a otevřela sjezdovka Stará. V provozu je rovněž část Větrov, kde se začalo lyžovat již v pondělí. „Zasněžovali jsme na maximum a jsme rádi, že se nám podařilo rozjet hlavní sjezdovky pár dní před víkendem. Na sjezdovkách nyní leží kolem 20 cm upraveného technického sněhu a stále přibývá,“ říká Ladislav Kučera, ředitel areálu Šachty ve Vysokém nad Jizerou.

ve skiareálu Kamenec se již několik dní lyžuje. Provoz zde odstartoval v sobotu a díky dosněžování se stále rozšiřuje. „Ve středu 6. 1. 2016 jsme spustili vlek v celé délce a upravena je celá červená sjezdovka I., která má dostatek výborně upraveného sněhu. Od pátku zahájíme také večerní lyžování,“ říká Martin Jón, ředitel areálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou.

Ve všech areálech se lyžuje denně od 8:30 do 16:00 a od pátku bude v provozu i večerní lyžování od 18:00 do 21:00. Aktuální informace o podmínkách ve skiareálech najdete na www.snowhill.cz

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr