Srdce v hlavě

Tiskové zprávy - Srdce v hlavě

Lidé se bojí více covidu-19, než infarktu nebo mrtvice

Tisková zpráva | Datum: 13. 10. 2020

Nejnovější vědecká studie ukazuje, že počet nově objevených infarktů se během jarních pandemických opatření snížil skoro o polovinu.

Praha, 13. října 2020 - Většina letošního roku se nese ve znamení vládních opatření, spojených s pandemií covid-19. Mnoho lidí se v této době bojí navštěvovat lékaře nejen s běžnými zdravotními obtížemi, ale bohužel i se závažnými problémy, jako jsou kardiovaskulární onemocnění. Nemoci oběhové soustavy mají ale za následek nejvíce úmrtí. Každý rok na ně umírá v ČR okolo 50 tisíc pacientů, což je nesrovnatelně více, než kolik jich doposud podlehlo onemocnění covid-19. Celkem 85 % úmrtí na KV onemocnění je způsobeno infarktem nebo cévní mozkovou příhodou a 38 % zemřelých jsou lidé mladší 70 let.  Zdravotní péči v této oblasti byste tedy rozhodně neměli ponechat náhodě ani v době covidové.

Celá zpráva

Vysoký cholesterol ohrožuje i mladší generaci. Trpí na něj až 70 % obyvatel v ČR

Tisková zpráva | Datum: 1. 10. 2020

Praha 1. října 2020 - Vysoká hladina cholesterolu v krvi nebolí, takže mnoho lidí se jí neznepokojuje. Přitom se ale jedná o závažný zdravotní problém. Ten může vést k vážným nemocem srdce a cév. A ve vážných případech může končit infarktem či mrtvicí. Ty jsou v České republice stejně jako ve většině vyspělých zemí nejčastější příčinou úmrtí.  Vysoká hladina cholesterolu se netýká jenom mužů i žen ve věku 40 – 65 let, ale významnou roli při zvyšování hladin cholesterolu hraje genetika, a proto máme i řadu osob s vysokou koncentrací cholesterolu v mladém věku.

Celá zpráva

Co se děje s tělem při vysokém tlaku a LDL cholesterolu? Co nás zabíjí?

Tisková zpráva | Datum: 14. 9. 2020

Praha, 14. září 2020 - Vysoký tlak, ani vysoký cholesterol nebolí a přitom jsou to problémy, které vedou k nemocem srdce a cév a mohou končit infarktem či mrtvicí. A ty jsou v České republice stejně jako ve většině vyspělých zemích nejčastější příčinou úmrtí.

Celá zpráva

Dodržování předepsané léčby a správná životospráva: klíč pro úspěšnou léčbu kardiovaskulárních onemocnění

Tisková zpráva | Datum: 7. 9. 2020

Praha 7. září 2020 - Zásadní pro léčbu kardiovaskulárních onemocnění je včasné zahájení léčby vysokého krevního tlaku a cholesterolu, dodržování pokynů lékaře a správné užívání léků.

kontakt pro média: Iveta Nebesařová
tel: 774800798