Wirtuuu

Tiskové zprávy - Wirtuuu

Stavební společnost Wirtuuu má nového ředitele Jiřího Bonka

Tisková zpráva | Datum: 29. 9. 2020

Praha, 29. září 2020 – Ředitelem společnosti Wirtuuu a. s. byl jmenován Jiří Bonk, který dosud působil v jejím širším vedení. Stavební společnost Wirtuuu a. s. také mění svou strukturu a založila pět nových dceřiných firem, které budou fungovat jako realizační část společnosti.

Celá zpráva

Stavební společnost Wirtuuu má nového ředitele a mění strukturu. Zakládá 5 nových firem

Tisková zpráva | Datum: 19. 8. 2020

Praha, 19. srpna 2020 – Ředitelem společnosti Wirtuuu byl nově jmenován Jiří Bonk, který dosud působil v jejím širším vedení. Stavební společnost Wirtuuu a. s. také mění svou strukturu a zakládá pět nových dceřinných firem, které budou fungovat jako realizační část společnosti. Nově vznikají Lightway daylight s.r.o., Terasy, ploty, podlahy Wirtuuu s.r.o., Střechy, fasády, izolace Wirtuuu s.r.o., Metal Art Wirtuuu s.r.o. a Ostrovní budovy Wirtuuu s.r.o.

I bydlení v paneláku může být moderní. 5 tipů, jak na zdařilou rekonstrukci

Tisková zpráva | Datum: 4. 8. 2020

Praha, 4. srpna 2020 - První panelové domy se stavěly v Nizozemsku již po 1. světové válce, první panelákové bloky se pak začaly stavět ve 30. letech v Paříži, odkud se tento trend postupně dostal až do ČR. V 80. letech v nich u nás bydlely více než 3 miliony lidí a v posledních letech se počet obyvatel bydlících v panelových domech drží zhruba kolem 2,5 milionu. Původní provedení panelových bytů se v některých jednotkách udrželo dodnes, přitom rekonstrukce může starý omšelý byt proměnit k nepoznání od moderních novostaveb. Jak na to?

Celá zpráva

Podle průzkumu společnosti Wirtuuu lidé během pandemie snížili frekvenci návštěv seniorů, ale ne razantně

Tisková zpráva | Datum: 30. 7. 2020
  • 49 % lidí se nebálo navštěvovat seniory ani během karantény

Praha, 30. července – Koronavirová pandemie ovlivnila pracovní i soukromý život zásadním způsobem. Společnost Wirtuuu se rozhodla realizovat v polovině července průzkum na téma, jak covid-19 ovlivnil návštěvy příbuzných v důchodovém věku. Češi navštěvovali své příbuzné během karantény méně, i když pokles návštěv nebyl nijak razantní. Nyní po zklidnění situace se vše vrátilo do zajetých kolejí. Průzkum na vzorku 1200 respondentů z celé ČR realizovala v červenci 2020 společnost Rondo Data.

Celá zpráva

Novela občanského zákoníku upravuje práva pronajímatelů bytů i mění povinnost předkupního práva

Tisková zpráva | Datum: 1. 7. 2020

Praha, 1. července 2020 – Dnes vstupuje v platnost novela občanského zákoníku, která upravuje práva pronajímatelů bytů i mění povinnost předkupního práva, které se defacto ruší, kromě uvedených výjimek. Novela se dále dotýká i bytového spoluvlastnictví a společenství vlastníků jednotek (SVJ).

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr