Wirtuuu

press-releases

Tiskové zprávy - Wirtuuu

Češi stále hojně rekonstruují. Využívají i dotací k pořízení ekologického vybavení, u větších akcí stále častěji předávají kontrolu stavební firmě

Tisková zpráva | Datum: 25. 5. 2021

Praha, 25. května 2021 – Češi se pustili do rekonstrukcí bytů, domů, chalup i do zvelebování zahrad. Do nějaké formy rekonstrukce nebo úpravy bydlení se v posledním roce podle průzkumu Buřinky odhodlalo téměř 50 % Čechů.  Nejraději financují rekonstrukce z úspor, ale nebojí se ani hypoték, které jsou stále velmi výhodné. Část rekonstrukcí financují pomocí dotací, zájem o ně v posledních letech roste. Využívají je k pořízení ekologických řešení, díky nimž ušetří, a navíc zlevní provoz své nemovitosti. Lidé hojně pořizují fotovoltaiku, zateplují, instalují systémy na hospodaření s vodou, ale třeba i pořizují světlovody.

Stavební společnost Wirtuuu má nového ředitele Jiřího Bonka

Tisková zpráva | Datum: 29. 9. 2020

Praha, 29. září 2020 – Ředitelem společnosti Wirtuuu a. s. byl jmenován Jiří Bonk, který dosud působil v jejím širším vedení. Stavební společnost Wirtuuu a. s. také mění svou strukturu a založila pět nových dceřiných firem, které budou fungovat jako realizační část společnosti.

Celá zpráva

Stavební společnost Wirtuuu má nového ředitele a mění strukturu. Zakládá 5 nových firem

Tisková zpráva | Datum: 19. 8. 2020

Praha, 19. srpna 2020 – Ředitelem společnosti Wirtuuu byl nově jmenován Jiří Bonk, který dosud působil v jejím širším vedení. Stavební společnost Wirtuuu a. s. také mění svou strukturu a zakládá pět nových dceřinných firem, které budou fungovat jako realizační část společnosti. Nově vznikají Lightway daylight s.r.o., Terasy, ploty, podlahy Wirtuuu s.r.o., Střechy, fasády, izolace Wirtuuu s.r.o., Metal Art Wirtuuu s.r.o. a Ostrovní budovy Wirtuuu s.r.o.

I bydlení v paneláku může být moderní. 5 tipů, jak na zdařilou rekonstrukci

Tisková zpráva | Datum: 4. 8. 2020

Praha, 4. srpna 2020 - První panelové domy se stavěly v Nizozemsku již po 1. světové válce, první panelákové bloky se pak začaly stavět ve 30. letech v Paříži, odkud se tento trend postupně dostal až do ČR. V 80. letech v nich u nás bydlely více než 3 miliony lidí a v posledních letech se počet obyvatel bydlících v panelových domech drží zhruba kolem 2,5 milionu. Původní provedení panelových bytů se v některých jednotkách udrželo dodnes, přitom rekonstrukce může starý omšelý byt proměnit k nepoznání od moderních novostaveb. Jak na to?

Celá zpráva

Podle průzkumu společnosti Wirtuuu lidé během pandemie snížili frekvenci návštěv seniorů, ale ne razantně

Tisková zpráva | Datum: 30. 7. 2020
  • 49 % lidí se nebálo navštěvovat seniory ani během karantény

Praha, 30. července – Koronavirová pandemie ovlivnila pracovní i soukromý život zásadním způsobem. Společnost Wirtuuu se rozhodla realizovat v polovině července průzkum na téma, jak covid-19 ovlivnil návštěvy příbuzných v důchodovém věku. Češi navštěvovali své příbuzné během karantény méně, i když pokles návštěv nebyl nijak razantní. Nyní po zklidnění situace se vše vrátilo do zajetých kolejí. Průzkum na vzorku 1200 respondentů z celé ČR realizovala v červenci 2020 společnost Rondo Data.

kontakt pro média: Šárka Lachoutová
email: sarka.lachoutova(@)aspen.pr