Žijeme v zahraničí.cz

press-releases

Tiskové zprávy - Žijeme v zahraničí.cz

Firmy mohou snadno a rychle zjistit, zda mohou uspět na americkém trhu

Tisková zpráva | Datum: 12. 4. 2013

Praha, 12. dubna 2013 – Malé a střední české firmy se zájmem o export do Spojených států mají nyní příležitost zjistit, jaké jsou jejich šance na americkém trhu. Na otázku, do jaké míry mohou se svými výrobky uspět, jim pomohou odpovědět zástupci projektu Žijeme v zahraničí, který pomáhá podnikatelům překonávat exportní bariéry s pomocí českých kontaktů žijících v cizině. Zástupci projektu totiž pořádají na přelomu dubna a května v New Yorku a San Franciscu setkání s krajany žijícími v USA, kteří se do projektu zapojili. Těmto kontaktům následně představí a odprezentují aktuální nabídky českých exportérů. Do projektu budou zdarma zařazeni všichni dosud zaregistrovaní exportéři se zakoupeným vstupem do USA. Stačí do 20. dubna dodat materiály k prezentaci. Výsledky jednání exportéři obdrží v průběhu května.

Celá zpráva

Žijeme v zahraničí.cz: spokojenost exportérů předčila očekávání. Více než 1.300 českých kontaktů v zahraničí je připraveno podpořit tuzemský export

Tisková zpráva | Datum: 26. 3. 2013

Praha, 26. března 2013 – Projekt Žijeme v zahraničí.cz, který usnadňuje vstup malým a středním firmám na zahraniční trhy pomocí českých kontaktů žijících v cizině, se úspěšně rozvíjí. Počet krajanů se zájmem o spolupráci s českými exportéry stále roste. Současně přibývá i počet registrovaných firem, které chtějí získat informace o zahraničních trzích, prověřit exportní potenciál nebo přímo najít partnery na bázi provizního prodeje.

Celá zpráva

Průzkum IBRS: Dvě třetiny podnikatelů vnímají nedostatek kontaktů v cizině za největší překážku vývozu

Tisková zpráva | Datum: 10. 12. 2012

Praha, 10. prosince 2012 – Téměř dvě třetiny podniků mají zájem o spolupráci při exportu s českými krajany, kteří žijí v zahraničí. Nejvíce firem (67,2 %) současně považuje nedostatek ekonomicky zajímavých styků v cizině za nejzásadnější překážku vývozu. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury IBRS, který se zabývá exportními bariérami tuzemských vývozců, jejich potřebami a plány. O dalších výsledcích šetření informuje Jana Bábíková, ředitelka nového proexportního projektu Žijeme v zahraničí.cz.

Celá zpráva

Nový projekt Žijeme v zahraničí.cz začal sloužit malým a středním firmám - Export českých podnikatelů podpoří jedinečná síť kontaktů do zahraničí

Tisková zpráva | Datum: 23. 11. 2012

Praha, 23. listopadu 2012 – Zbrusu nová služba ŽIJEME V ZAHRANIČÍ.cz je určena malým a středním firmám, které si chtějí bez zbytečné byrokracie usnadnit vstup na mezinárodní trhy. Tento originální projekt totiž dává českým podnikatelům k dispozici jedinečnou síť kontaktů, která jim pomůže efektivně prověřit exportní příležitosti či posílit jejich stávající obchodní pozici v zahraničí. Služba současně nabízí českým občanům žijících v cizině zajímavou možnost k novému druhu podnikání či přivýdělku. Službu ŽIJEME V ZAHRANIČÍ.cz zaštítil Tomáš Dub, náměstek ministra zahraničních věcí.

kontakt pro média: Radek Václavík
email: radek.vaclavik(@)aspen.pr