Acord Invest

press-releases

Tiskové zprávy - Acord Invest

Trend singles a mingles neutichá. V samostatné domácnosti žije téměř pětina Čechů. Převažují ženy, muži však začínají bydlet sami dříve

Tisková zpráva | Datum: 11. 3. 2020

Praha, 11. března 2020 - V České republice je podle posledních dat Českého statistického úřadu zhruba 7 milionů domácností, z toho v samostatné domácnosti žije přibližně 1,3 milionů Čechů, převažují ženy a to téměř dvojnásobně. Žen bydlelo v roce 2018 samo na 771 tisíc, mužů jen 492 tisíc. Trend singles nebo mingles domácností je výraznější především ve větších městech. Zvedá se zde poptávka po malých bytech.

Celá zpráva

Sigma Plaza, nově rekonstruovaný komplex historických budov v centru Prahy od Acord Invest

Tisková zpráva | Datum: 21. 2. 2020

Praha, 21. února 2020 – Společnost Acord Invest, rezidenční developer specializovaný na rekonstrukce historických budov, představuje svůj nový rozsáhlý projekt Sigma Plaza. Originální komplex budov v pražské petrské čtvrti je složen ze dvou budov, které spolu tvoří komplexní, architektonicky hodnotný blok obklopený ze čtyř stran ulicemi Petrská, Stárkova, Půtova a Klimentská. Svými původními křivkami celek zapadá do druhé poloviny 19. století. Každá ze čtyř fasád nabízí atraktivní výhledy na jinou světovou stranu, z oken do Klimentské ulice je výhled na Pražský hrad, okna do Petrské ulice nabízejí výhled na Žižkovskou věž.

Celá zpráva

Komentář Acord Invest: Růst sazeb ČNB dále prodraží bydlení. Regulace nájmů pak může zastavit příliv investic do nemovitostí

Tisková zpráva | Datum: 11. 2. 2020

Aktuální události komentuje Serge Mayer, jednatel Acord Invest

Praha, 11. února 2020 – ČNB překvapivě zvýšila klíčové sazby ekonomiky o 0,25 %. Bankéři se zřejmě zalekli rizika růstu cenové hladiny. Důsledkem však bude mimo jiné růst cen hypoték, a tedy zhoršení přístupu k vlastnímu bydlení. Dalším tématem minulého týdne je navrhované regulování nájemného, které může přinést odliv zahraničních investic do nemovitostí.

Celá zpráva

Neorenesanční luxusní rezidence Steffany´s Court. Pocta ženství kousek od pražských památek i Václavského náměstí

Tisková zpráva | Datum: 28. 1. 2020

Praha, 28. ledna 2020 – Nově zrekonstruovaný nárožní dům Steffany´s Court ve Štěpánské ulici v Praze na první pohled upoutá nádhernou neorenesanční fasádou, která překvapuje důmyslností architektonických prvků. Pečlivá rekonstrukce uchovává dílo nejlepších řemeslníků své doby a zároveň přináší pohodlí a luxus moderního bydlení. Ideální volba pro ty, kdo chtějí mít památky i kulturní a společenský život centra hlavního města na dosah.

Celá zpráva

Zájem o malé byty ve městech rapidně roste. Vyžadují je zejména mladí, pořizují se také jako investice

Tisková zpráva | Datum: 23. 1. 2020

Praha, 23. ledna 2019 – Spojení rychlého růstu cen nemovitostí, velkého počtu singles, mladých bezdětných párů a trendu bydlení v centru města v poslední době způsobuje velkou poptávku po malometrážních bytech. Developeři tak věnují při stavbě nových bytových jednotek nejvíce prostoru právě bytům o dispozici 1+kk nebo 1+1. Zájem o tento typ bydlení potvrzují také zástupci realitních kanceláří.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr