Čeští exportéři budou diskutovat o bankovní unii adalších otázkách exportu, představí i zcela nový Index Asociace exportérů

25. 3. 2013
Asociace Exportérů

Trutnov, Mladé Buky, 25. 3. 2012 - Zástupci českých exportérů se sejdou společně se zástupci státní správy, bankovní sféry i politického spektra na X. ročníku Exportního fóra. Na setkání, které proběhne ve čtvrtek 4. dubna od 13 hodin ve společenském centru UFFO v Trutnově, budou přítomní probírat zejména téma bankovní unie. Svůj prostor však dostanou i další aktuální otázky, které se týkají českého exportu. Asociace exportérů na fóru zároveň představí zcela nový Index Asociace exportérů(IAE), na jehož přípravě pracovala několik let.

Kdo bude přednášet

Účastníci se mohou těšit na příspěvky Vladimíra Tomšíka, viceguvernéra ČNB,  investičního stratéga Raiffeisenbank Aleše Michla, analytiky z Patria Finance Davida Marka a společnostiAkcenta Miroslava Nováka. Své názory a postoje budou dále prezentovat poradce Vratislav Kulhánek, generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek, ekonomický expert ČSSD Jan Mládek, PhDr. Jan Havlík, ředitel odboru evropských záležitostí a vnitřního trhu ministerstva průmyslu a obchodu, Jiří Klumpar, generální ředitel České exportní banky, a v neposlední řadě také místopředseda Asociace exportérů Otto Daněk.

Diskutovaná témata

„Hlavním tématem dubnovéhoExportního fóra bude bankovní unie, její vliv na naše podniky, Českou republiku, ale i celou Evropu,“ prozrazuje Jiří Grund, předseda Asociace exportérů. „Pohovoříme rovněž o dalších aktuálních tématech a otázkách, které vyplynou z příspěvků jednotlivých hostů. A ty budou, věřím, jako vždy zajímavé a inspirativní,“ dodává Jiří Grund.

„V rámci jubilejního X. Exportního fóra také představíme naprostou novinku - Index Asociace exportérů. Díky němu bude možné predikovat vývoj exportu na další měsíce,“ krátce okomentoval připravované představení Indexu Otto Daněk, místopředseda Asociace exportérů.

Aktivity Asociace exportérů

Asociace exportérů vznikla v roce 2002 s cílem zachovat a zvyšovat konkurenceschopnost tuzemských firem, zejména těch exportních.Zástupci Asociace sledují tendence a vývoj legislativy Evropské unie a upozorňují na možná rizika pro Českou republiku. Členové Asociace posilují komunikaci s vládou při přípravě proexportních opatření. Asociace spolupracuje rovněž se špičkovými analytiky na tvorbě ukazatelů, které vyjadřují vliv tuzemských exportních společnosti na ekonomiku České republiky. Sdružení exportních firem současně již desátým rokem pořádá pro firmy Exportní fórum.

www.asociaceexporteru.cz

Program Exportního fóra

13:00 začátek konference - JIŘÍ GRUND | Předseda Asociace exportérů

13:10 PAVEL KAVÁNEK| Generální ředitel a předseda představenstva ČSOB